OLDALVONAL

Tiszteletbeli magyarrá fogadjuk Marco Rossit, ez lett a neve

Olaszként is pályafutása csúcsának tekinti válogatottunk kispadját. Második hazára talált Magyarországon.
  • Szerző: rp

A világsztárokkal teletűzdelt, vb-ezüstérmes horvát válogatott szenzációs legyőzése után Marco Rossi szövetségi kapitány újra hangsúlyozta: számára a magyar labdarúgásért dolgozni több egy munkánál. A szívügye!

 

Az, hogy én a magyar nemzeti válogatott szövetségi kapitánya lehetek, számomra nem a kiindulópont, hanem a beteljesedés. Ez a maximum, amit a pályafutásom során elérhetek. Ez a karrierem csúcspontja

– nyilatkozta Rossi, aki a honosítási procedúra szigorú feltételeinek még évekig nem felel meg, de a %% már most tiszteletbeli magyarrá fogadja Veres Márk néven!

Az Eb-selejtezők eddigi legnagyobb meglepetéséről szokatlanul részletesen beszámoló olasz lapok is kitértek arra, hogy az 54 éves edző családi háttere miatt gyerekkora óta kötődik Magyarországhoz. Mintha a sors rendezte volna úgy, hogy sikeres futballpályafutása után, mellőzött trénerként éppen nálunk éri el a legnagyobb sikereit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thanks to Daniel Hudi for this beautiful cartoon. @danielhudi97 #marcorossi #mrrossi #hajramagyarok #hajra #magyarok #csakegyutt #hungary

Marco Rossi (@mrrossiofficial) által megosztott bejegyzés,

 

Imádott nagypapája, a pár éve elhunyt Gino a Torino csapata mellett a magyar foci – mindenekelőtt Puskás Ferenc, az 50-es évekbeli „Nagy Honvéd” és az Aranycsapat – rajongója volt.

"A repülőszerencsétlenségben odaveszett Grande Torinót (Nagy Torino – a szerző) a nagy Honvédhoz, legjobbját, Valentino Mazzolát pedig Puskás Ferenchez hasonlította a nagypapám.

Hihetetlen csoda volt, hogy életemben először pont ennél a nagy múltú klubnál kaptam edzői munkát külföldön

– mesélte erről Rossi zokogva a -nak a 2017-ben bajnoki cím kapujában.

A kispesti lehetőséget 2012 nyarán egy barátja budapesti pizzériájában (ugyanott, ahol most a horvátok legyőzését ünnepelte), évek óta állástalan edzőként kapta Marco Rossi. Akkoriban már azt fontolgatta, hogy hátat fordít a focinak és civil munkát vállal. Innen vezetett az útja a Honvéd, majd a legmagyarabb szlovákiai csapat, a Dunaszerdahely kispadján elért sikereken át a válogatottig.

Történelmi sikerek

Rossi a Honvéddal 2013-ban 19 év után először végzett a dobogón, majd 2017-ben 24 év után nyert bajnokságot.

 

A DAC-ot 2018-ban 25 év után juttatta a nemzetközi kupába. A következő nagy célja 2020-ban, történetünk során először (részben) hazai rendezésű Eb-meccsekre vezetni a magyar válogatottat.

Nem is vágyik haza?

Az olasz szövetség tavalyelőtt egy különdíjjal jutalmazta Rossit a külföldön szerzett bajnoki címéért.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marco Rossi (@mrrossiofficial) által megosztott bejegyzés,

 

Arról ugyanakkor elmondása szerint már rég letett, hogy odahaza, olasz csapatnál kapjon munkát.

Pestiek lettek

Rossi után imádott felesége, Mariella is beleszeretett már Magyarországba és főleg Budapestbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marco Rossi (@mrrossiofficial) által megosztott bejegyzés,

 

Lányuk, Gaia gyakran meglátogatja őket. Fiuk, Simone a nápolyi Posillipo vízilabdázója, többször is felmerült már, hogy alkalomadtán magyar csapathoz igazolhat.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?