OLDALVONAL

Szuper hír jött Orbán Williről: közel a visszatérés

Öröm az ürömben: a sérülése miatt neki kapóra jött a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet. Többet játszhat Lipcsében és a válogatottban is.
  • Szerző: vav

A tervek szerint két-három héten belül bekapcsolódik csapata edzéseibe a tavaly ősz óta sérült Orbán Willi. Az RB Leipzig és a magyar válogatott sztárjának kapóra jött a koronavírus okozta szünet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Orbán (archív fotón) egyelőre külön edz, de két-három héten belül csatlakozna a csapatához
Fotó: Getty Images

Lassan öt hónapja nem játszik Orbán Willi, aki a térdsérülése előtt válogatottunk és az RB Leipzig erőssége volt.

Október 30-án, a wolfsburgi kupameccsükön sérült meg
Fotó: Getty Images

November óta többször is csúszott a tervezett visszatérése, német klubja március elején is azt válaszolta a kérdésére, hogy egyelőre „felépítő jellegű” munkát végez, és még nem jósolható meg, mikor kapcsolódhat be a munkába. Azóta a koronavírus-járvány miatt leállt a futball, ami kapóra jött a lábadozó klasszisnak: amíg ő tréningezik a visszatéréséért, nem rendeznek se Bundesliga-meccset, se BL-fordulót, se Európa-bajnoki pótselejtezőt.

A Bildnek most elárulta, hogy két-három héten belül edzésre jelentkezne Lipcsében. Addig meg úgyse történik szinte semmi. Arról mi is beszámoltunk, hogy Gulácsi Péterék péntek óta különleges óvintézkedések mellett, minden testi kontaktust mellőzve tréningeznek. A legfrissebb jelentések szerint már Orbán Willi is részt vett a pénteki gyakorláson, de egyelőre a társaitól külön, egyéni munkát végzett.

„Nem akarok ebben a helyzetben szerencséről beszélni, vannak most sokkal fontosabb dolgok. De természetesen számomra jól jött ez a szünet”

– mondta a legértékesebb magyar focista.

Ha végre felépül, a márciusról – a jelenlegi tervek szerint – június elejére halasztott bulgáriai Eb-pótselejtezőre nem csak felépülhet, de jó formába is lendülhet Orbán Willi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?