OLDALVONAL

Orbán Willi időben visszatérhet vagy sem? Ezt válaszolta az RB Leipzig

Marco Rossi reménykedik a védő felépülésében a bulgáriai Eb-selejtezőig, de a német sajtó máshogy tudja. Rákérdeztünk a játékos klubjánál.
  • Szerző: vav

Októberi térdsérülése után még csak két hétre jósolták, többszöri módosítás után mégis már több mint négy hónapja nem játszik válogatottunk legértékesebb labdarúgója. Húsz nappal a sorsdöntő bulgáriai Európa-bajnoki pótselejtező előtt sem tudni, van-e esély Orbán Willi visszatérésére. Német klubja is kitérő választ adott a kérdésére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rossi napi kapcsolatban van a védelem oszlopával
Fotó: AFP

Marco Rossi szövetségi kapitány két hete a Nemzeti Sportnak elárulta: habár Orbán Willi lipcsei jelentések szerint csak áprilisban futballozhat újra, de a februárban munkába állt védő mindent elkövet azért, hogy már március végén játszhasson a válogatottban.

„Még várnunk kell rá, hogy eldőljön, lesz-e olyan szerencsénk, hogy mégis számíthatunk rá a pótselejtezőn”

– mondta akkor Rossi a legjobb védőjéről.

Ehhez képest a legfrissebb német cikkek is biztosra állítják, hogy a lipcseiek április előtt nem számíthatnak a csapatkapitányukra.

Október 30-án, a wolfsburgi kupameccsükön sérült meg, azóta húzódik a felépülése
Fotó: Getty Images

Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, a térdsérüléséből lábadozó játékos aktuális hogylétéről a az RB Leipzig sajtóosztályánál érdeklődött: valóban lehet-e esély kulcsemberünk márciusi visszatérésére?

„Sajnos csak általánosságban közölhetjük, hogy Willi Orbán felépítő jellegű edzéseket végez. Jelen állás szerint komolytalan lenne pontos dátumot megadni a visszatérését illetően”

– jelezte lapunknak a német élklub, hogy továbbra sem tudni konkrét időpontot a teljes felépüléséről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?