OLDALVONAL

Szülővárosában lendül formába Fucsovics Márton

Pozitív hozadéka is van a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetnek, az utóbbi hónapokban sorra elmaradt nemzetközi versenyeknek: a magyar férfitenisz krémje a holnaptól hétfőig tartó nyíregyházi tornán szerepel. A helyi születésű sztár, Fucsovics Márton nyolc év után versenyez újra a szabolcsi megyeszékhelyen.
  • Szerző: GG

A világranglista 84. helyén álló Fucsovics Márton idén 86,4 millió forintot keresett, karrierje során pedig már 885 millió forintot teniszezett össze. A szombaton, 9 órától kezdődő Marso-Bige Kupán azonban ehhez képest aprópénzért játszhat, hiszen 300 ezer forint a férfitorna összdíjazása. Marci normál körülmények között most külföldön gyűjtené az ATP-pontjait, így viszont legalább láthatják őt játszani a hazai szurkolók.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fucsovics Márton nyolc év után versenyez újra szülővárosában (Fotó: MTI)

„A férfiaknál háromszázezer, a nőknél százezer forint az összdíjazás. Ez nemzetközi szinten nagyon csekély összeg, de Magyarországon ez a legnagyobb verseny idén. Országos viszonylatban tehát nem kell szégyenkeznünk a díjazásban, a játékosok pedig elsősorban azért jönnek, hogy éles meccseket játszhassanak”

– mondta el a -nak Poroszka Norbert, a verseny főszervezője.

A közelmúltban a legelőkelőbb helyig (31.) jutott magyar teniszező, Fucsovics nyolc év után fog újra a szülővárosában, Nyíregyházán versenyezni. Tavaly ilyenkor az 586 ezer euró (192 millió forint) összdíjazású kitzbüheli ATP250-es tornán állt rajthoz, idén azonban a koronavírus-járvány miatt beszűkültek a lehetőségei. Pár hete a Budapest Kupán indult el.

Fucsovics Márton (Fotó: MTI)

Nagyon jó opció tehát a 28 éves klasszis számára a nyíregyházi viadal, a szállásról pedig nem kell gondoskodnia, hiszen a szülői házban töltheti ezeket a napokat a családjával.

„Nem volt nehéz meggyőzni Fucsovics Mártont az indulásról, hiszen helyi származású, és amikor Magyarországon van, rendre hazajön Nyíregyházára. Volt már vele közönségtalálkozó, de játszott a Marso Tenisz Centrumos gyerekekkel is. Mivel szinte az összes nemzetközi versenyt törölték vagy elhalasztották a koronavírus-járvány miatt, így a magyar topjátékosok itthon vannak Magyarországon, ez a torna nekik is egy kiváló lehetőség a játékra”

– árulta el lapunknak Poroszka, aki sok érdeklődőre számít a viadalon.

A nyíregyháziak számára nagy élmény lesz látni a klasszisokat, de Debrecenből és Miskolcról is várnak szurkolókat. A versenyre ingyenes a belépés, és igény esetén szájmaszkot is biztosítanak nekik a szervezők, akik minden járványügyi előírásra figyelnek.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?