OLDALVONAL

Százmilliókat bukik az MLSZ, itt a szövetség reakciója

A lehető legrosszabbkor büntette meg a FIFA a teljes magyar labdarúgást.
címkék:
  • Szerző:

Kár volt reménykedni abban, hogy megússzuk a Magyarország-Anglia vb-selejtezőn történteket. Az már nyáron is kiderült, nincs helyük a lelátón rasszista, homofób megnyilvánulásoknak, arról nem is beszélve, hogy a drukkereink poharakkal dobálták az ellenfél játékosait. Noha az MLSZ akár fellebbezhet, az szinte biztos, hogy október 9-én töküres stadionban fogadjuk Albániát.

Budapest, 2021. szeptember 2.
Angol gólöröm a csapat harmadik gólja után a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország – Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi csapatának halvány esélye maradt csak a második helyre, ahhoz is mindenképpen nyerni kell itthon. Így nehéz lesz.
A szövetség pénzbüntetést is kapott, de ez semmi ahhoz képest, hogy kiesik a közel félmilliárdos jegybevétel. A Bors információja szerint teltházas Puskás Arénával ennyivel lehetne – lehetett volna – számolni.
A szövetség elsősorban azt a több tízezer drukkert sajnálja, akik sportszerűen buzdították a csapatot.

“A Magyarország-Anglia vb-selejtező mérkőzésre kilátogató hatvanezer szurkoló döntő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva szurkolt az egész mérkőzés során, még akkor is amikor vesztésre állt a csapat. Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontások (pályára lépés, pirotechnikai eszköz behajítása, egyéni rasszista megnyilvánulások, poharak pályára dobása) elkövetőinek beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A mérkőzésen elkövetett vétségek azonosított szereplői ellen a szövetség feljelentést tett” – írta közleményében a szövetség.
A beazonosításhoz segítséget nyújtanak a kamerafelvételek, illetve az, hogy elvileg minden drukker fényképes igazolványa tárolva van a rendszerben.

Apró öröm, nézők nélkül hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?