OLDALVONAL

Õrült összeg, milliárdos tét a Fradi BL-meccsén

Két kört már sikerrel vett a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. A zöld-fehérek kedden a horvát Dinamo Zagreb ellen játszanak a harmadik fordulóban, óriási összeg múlhat a párharcon.
  • Szerző: ST

A Ferencváros az egyetlen magyar csapat, amely még állva maradt a nemzetközi kupaporondon. A Mol Fehérvár, a Debrecen és a Honvéd is egyaránt a múlt héten búcsúzott az Európa-ligától. A Fradira azonban még mindenképpen vár két párharc Európában. Kedden a horvát Dinamo Zagreb otthonában kezdi a BL harmadik selejtezőkörét a 30-szoros magyar bajnok.

Közel a milliárdos bevétel a Fradi számára

Amennyiben az eddig remek teljesítményt nyújtó Fradi továbbjutna, akkor egy kör választaná el a BL-főtáblájától, ahová, ha bejutna, közel 5 milliárd forintot utalna a klubnak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). Reálisabb cél azonban a második számú sorozat, az Európa-liga főtáblája. A horvát Zagreb elleni továbbjutás pedig automatikusan azt jelentené, hogy garantált az El-csoportköre, ha ki is kapna a Fradi a BL-selejtező utolsó, playoff-körében.

A célunk természetesen az, hogy a BL rájátszásában szerepelhessünk, és ha odáig eljutunk, az El-csoportkör már biztos, ez óriási eredmény az elmúlt éveket nézve

– mondta el Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a klub honlapján.

A Vidi tavaly 3,3 milliárd forintot keresett

Az előző évadban a Vidi is úgy került az El-főtáblájára, hogy eljutott a BL-rájátszásáig, ahol a görög AEK Athén ellen búcsúzott. Az El-csoportkörébe jutással pedig önmagában 2,92 millió eurós (934 millió forint) bevételt könyvelhetett el a gárda. A fehérvári csapat egyébként 10,5 millió eurót (3,3 milliárd forint) keresett összesen az előző évadban a nemzetközi kupaszereplésének köszönhetően. Alighanem a Ferencvárosnál is kiegyeznének egy hasonló összegben.

Szerhij Rebrov együttese kedden, 20 órától Zágrábban léphet egy nagyot a hőn áhított továbbjutás, és a milliárdok felé.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?