OLDALVONAL

Durva, mit művel a paplan alatt: borzasztó betegségben szenved a legendás macsó

Szenvedés az ő és a felesége élete is, nagyon rossz állapotba került a nők hajdani bálványa.
  • Szerző: Ripost

Egykor szinte verhetetlen volt a ringben (55 profi meccséből csak egyet vesztett), de a kíméletlen betegség ellen semmi esélye: 67 évesen súlyos demenciával küzd René Weller. A hajdani könnyűsúlyú Európa-bajnok aggasztó állapotáról a legendás bokszoló felesége, Maria beszélt.

René Weller és Maria

A nagybeteg René Weller és Maria (Fotó: Facebook)

Fénykorában az ellenfelek rettegték, a nők viszont rajongtak „Szép Renéért”, aki szűk rövidnadrágjáról is híres volt. A Németországban ötször is az év legjobb bunyósának választott Weller ma – 28 évvel a visszavonulása után – már alig emlékszik ezekre az időkre. Most a demencia ellen vív reménytelen küzdelmet.

„Amikor hét éve megtudtuk a diagnózist, sírtam. Amit azóta átéltünk, óriási megpróbáltatás volt. Hetekkel ezelőtt arra is volt példa, hogy elment otthonról, és nem talált haza. A környékbeliek hozták vissza”

- panaszolta a Bildnek az asszony, aki szerint a koronavírus-járvány okozta elszigeteltség sokat rontott a volt sportoló állapotán.

„Sokszor egész éjjel nem tud aludni, és a paplan alatt üt az öklével. Olyankor jönnek elő az emlékei a karrierjéből”

- folytatta szomorúan Maria.

Az asszony legnagyobb félelme, hogy ha ő hal meg előbb, akkor a karrierje után a Macho Man című mozifilmekben is főszerepet vállalt egykori botrányhős, René Weller ápoló otthonba kényszerül.

És ezeket olvastad már?