OLDALVONAL

Most kiderül, hova jutott Marco Rossi csapata három év alatt

Két novemberi vb-selejtezővel zárja a 2021-es évet a labdarúgó-válogatott.
  • Szerző: sk

Sérülése és műtétje után visszatért a magyar fociválogatottba a gárda csapatkapitánya. Szalai Ádám felépült, így a Mainz játékosa is ott lehet Marco Rossi idei utolsó keretében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó Árvai Károly/Nemzeti Sport

A keretben két újonc van, Balogh Botond Olaszországból, Kiss Tamás pedig Hollandiából csatlakozik a gárdához. A tréner magyarul olvasta fel a keretét, amelybe két év után ezúttal sem került be Dzsudzsák Balázs.

„Sérülés miatt sokan hiányoznak, ezért a fiatalok közül a legtehetségesebbnek lehetőséget adunk” – indokolta döntését Rossi.

Az olasz szakember az elmúlt hetekben ért hatásairól is beszélt, különösen arról, mi változott az angliai 1-1-es döntetlen hatására.

„Anglia ellen máshogy mérkőzünk, mint San Marino ellen, de ilyenkor is látni akarom, hol tartunk. Azt, hogy hova jutottunk el három év alatt. San Marino ellen szép dolgokat akarok látni, de Lengyelországból is pontot akarunk. Mindenesetre a jó eredménynél fontosabb a szép játék. De a jó eredményhez szép játék is kell.”

A magyar válogatottnak már csak matematikai esélye van a továbbjutásra. A csapat jövő pénteken San Marinót fogadja, november 15-én pedig Lengyelországban zárja a vb-selejtezőket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?