OLDALVONAL

Végre kiderült, a Schumacher család ezért titkolja a nagybeteg legenda hogylétét

Corinna Schumacheréknek három nyomós okuk van az évek óta tartó szigorú titkolózásra. Kérdés, hogy változik-e a helyzet a közeljövőben.
  • Szerző: Ripost

Évek óta csak találgat a világ Michael Schumacher egészségi állapotáról, aki 2013 végi síbalesete óta ápolásra szorul. A francia Alpok szikláin történtek a Forma-1 hétszeres világbajnoka mellett a családja életét is alapvetően megváltoztatták. A felesége, Corinna Schumacher és Sabine Kehm kommunikációs szakértő vezényletével szinte tökéletesen záró védőernyőt képeztek Schumi és a rajongók közé, akik világszerte kíváncsiak lennének kedvencük hogylétére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Michael Schumacher 20011-ben, Spában

Michael Schumacher 20011-ben Spában (Fotó: AFP)

A Schumacher-család tagjai – Corinnán kívül a gyerekeik, a sikeres westernlovas Gina Maria és a Haas-pilóta Mick – kategorikusan védik a világsztár magánszféráját.

Ha kell, peres úton tanítják móresre a határt átlépő médiumokat. Hivatalosan 2014 szeptembere óta nem közöltek érdemi információt az F1-legenda hogylétéről (akkor vitték haza a svájci villájába félévnyi grenoble-i, majd lausanne-i kórházi ápolás után). A német Focus cikke szerint a sorjázó kérdések valószínűleg már megválaszolatlanok is maradnak.

Három ok miatt titkolóznak:

  • Schumacher már a baleset előtti időszakában is kínosan ügyelt arra, hogy a magánéletéből csak keveset mutasson a külvilágnak;
  • az agysérülések következényiről lehetetlen megbízható prognózist felállítani, minden betegnél más és más a helyzet – ráadásul gyakoriak az ideiglenes változások: egyik nap jobb, másnap rosszabb az állapota, így akár nap mint nap közleményt kellene kiadniuk;
  • Kehm csak konkrétumról informálná a közvéleményt: ha döntő mértékben és tartósan változna Schumacher állapota.

A Focus szerint a fentiek miatt – minden őket ért kritika ellenére – Schumacher hozzátartozói részéről érthető a titkolózás, a rajongóknak pedig el kell fogadniuk, hogy talán élete végéig nem tudnak meg érdemi információt kedvencükről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?