OLDALVONAL

Mészöly Kálmán meccsre menne, már regisztrált a koronavírus elleni oltásra

Tavasszal és nyáron már biztonságban akar meccsekre járni a Szőke Szikla. Alig várja a hazai Eb-mérkőzéseket.
  • Szerző: Ripost

Megkezdték a koronavírus elleni oltást, Mészöly Kálmán pedig már regisztrált, hogy minél előbb biztonságban tudhassa magát. Egykori világválogatott futballklasszisunk, majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya az életkora és betegségei miatt többszörösen veszélyeztetett, de tavasszal és nyáron már nyugodtan akar meccsekre járni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mészöly Kálmán tavaly, a Vasas stadionavatóján
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az utóbbi években számos betegséggel kellett megküzdenie Mészöly Kálmánnak. Az egykori szövetségi kapitánynak a szívével és a vérnyomásával is volt probléma, hosszú időt kórházban töltött, de szerencsére javult az állapota. Fia, Mészöly Géza a -nak elmondta, édesapja nem sokat gondolkozott a védőoltás kapcsán:

„Természetesen szóba jött köztünk a védőoltás, és apu azonnal azt mondta, hogy szeretné megkapni, már regisztrált is.”

Az élsportolók még kivárnak

A különösen nagy megterhelésnek kitett élsportolókat akár az átlagembereknél is súlyosabban megviselheti a koronavírus. Ugyanakkor tanácsos kivárniuk a szövetségek, olimpiai bizottságok állásfoglalását és ajánlását, mert a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) a tiltott szerek szempontjából is megvizsgálja minden koronavírus-vakcina összetételét.

„Gyakorlatilag a járvány tavaszi felfutása óta otthon ül, nem annyira változatos az élete, szeretne végre többet mozogni, kimozdulni. Az oltás ezt lehetővé tenné. Apu az életkora – hetvenkilenc éves – és a korábbi betegségei miatt veszélyezettnek számít. Nagyon szeretne tavasszal meccsekre menni, és alig várja, hogy a nyári budapesti Eb-n megnézze a magyar válogatottat a Puskás Arénában”

– árulta el lapunknak Mészöly Géza.

Az apjához hasonlóan válogatott labdarúgóvá, majd edzővé vált Mészöly Géza szavai összecsengenek korábbi cikkünkkel, amelyben azt taglaltuk: könnyen lehet, hogy a részben budapesti Európa-bajnokság mérkőzéseit csak azok nézhetik majd a Puskás Aréna lelátójáról, akik beoltatták magukat a koronavírus ellen.

Fradi: „Kivárjuk a sorunkat”

A kérdésére az FTC sajtóosztálya közölte, kötelezővé nem teszik, de ajánlják az oltást:

„Az FTC számára a világjárvány megjelenése óta (is) az emberi élet és egészség védelme az elsőrendű feladat. Sportolók és sportszakemberek vagyunk, nem pedig orvosok, utóbbiakban megbízunk, hogy az oltások működnek és életeket mentenek. Ezért támogatjuk a megbízható és engedélyezett védőoltásokat és mindenkit arra biztatunk, oltassa be magát velük. Kötelezővé azonban senkinek nem fogjuk tenni, mindenkinek saját döntésére bízzuk. Természetesen kivárjuk a sorunkat, mert nyilvánvaló, hogy a védőoltások beadásakor elsőbbséget élveznek az egészségügyi dolgozók, a rendfenntartók, az idősek és a krónikus betegek.”

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?