OLDALVONAL

Megrázó vallomás, a halál torkában érezte magát a BL-csodacsapat edzője

Túlesett a koronavírus-megbetegedésen a meglepetésre negyeddöntős Atalanta trénere. Már a Valencia elleni meccs előtt rosszul volt.
  • Szerző: vav

Megcsapta a halál szele Gian Piero Gasperinit, a labdarúgó Bajnokok Ligája meglepetéscsapatának 62 éves edzőjét. Az olasz Atalanta mestere a koronavírusból felépülve nyilatkozott az utóbbi hetek megpróbáltatásairól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A valenciai visszavágó előtt kezdte rosszul érezni magát, de még fogalma sem volt, mi vár rá
Fotó: Getty Images

„Egy nappal a Valencia elleni, március tizedikei BL-visszavágó előtt rosszul éreztem magam. A következő két éjszaka nem is aludtam. Nem volt lázam, mégis úgy éreztem magam, mintha negyven fokos lenne a testhőmérsékletem”

- mondta a Gazzetta dello Sportnak a spanyolok elleni BL-nyolcaddöntőt bámulatos kettős győzelemmel (4-1, 4-3) vett, az olasz bajnokság újraindulását a negyedik helyről váró kiscsapat szakvezetője.

A bergamóiak Valencia elleni odavágójáról úgy tartják, óriási szerepe volt a koronavírus lombardiai elterjedésében. A nagy forgalmú nemzetközi repülőtérrel rendelkező kisváros apraja-nagyja elutazott a közeli Milánóba, ahol megrendezhették a klubtörténeti meccset.

„Kétpercenként hallottuk a mentőautók szirénázását, hiszen a sportközpontunk egy kórház közelében található Bergamóban. Olyan volt, mintha háború zajlana. Azt gondoltam: 'Mi lesz velem, ha én is bekerülök a kórházba? Nem akarok meghalni, annyi mindent akarok még tenni'. Ezt viccelődve mondogattam is, de komolyan gondoltam”

- mondta Gasperini, aki a betegség idején elvesztette az ízérzékelését.

„Tíz napja egy teszt megerősítette, hogy a koronavírus-megbetegedésen estem át. Most már van antitest a véremben, ez azonban nem jelenti azt, hogy immunissá váltam.”

A szakember szerint az átélt tragédiák után óriási örömöt fog okozni a szurkolóknak, ha végre újraindulhat a bajnoki és BL-szezon.

„Óriási energiát fog kölcsönözni nekünk a Bajnokok Ligája, ami egy hihetetlen kalandot jelent számunkra. Ez a város nagyon megérdemel egy rendkívüli sikert”

- mondta Gasperini.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?