OLDALVONAL

Megőrült az internet? Miért a pingpong a legnépszerűbb?

A koronavírus miatt szinte teljesen eltűntek a sportesemények, de a sportfogadók számára nincs holtidény. Ők most is játszani akarnak, ezért a foci helyett új sportágakat “találnak fel” maguknak.
  • Szerző: sk

Európában és szerte a világban is szünetelnek kedvenc focibajnokságaink, a sportfogadók játékkedve azonban nem lankad. A hétvégi összeállításában is ezért csak eddig ismeretlen terepről, a fehérorosz a nicaraguai, vagy éppen a ruandai bajnokságokból tudunk meccseket ajánlani. Van egy másik módja is, mit tegyünk, ha játszani akarunk, s azt főleg élőben akarjuk tenni. Új sportágakat kell találni a foci helyett. A Szerencsejáték Zrt. éppen ennek sikeréről számolt be. Még mindig a focira fogadnak a legtöbben, a legtöbb pénzt azonban az asztalitenisz hozza.
„Az elmúlt hetek legnépszerűbb eseményeinek továbbra is a labdarúgó-mérkőzések bizonyultak, sportági szinten viszont az asztalitenisz generálta a legnagyobb forgalmat. Ennek az oka, hogy a fogadható sportesemények jelentős részét teszik ki az asztalitenisz-mérkőzések, jelen helyzetben nagyságrendileg több eseménnyel szerepel a kínálatban ez a sportág, mint a labdarúgás.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Ennek egészen egyszerű oka van. Míg a focimeccsekről kevesebb élő fogadási lehetőség van, a többnyire orosz pingpongmeccseken akár a találkozók alatt is játszhatunk. Így nem kell várnunk órákat, vagy napokat a pénzünkre, hanem azonnal meg tudjuk forgatni az esetleges nyereményt.
Az asztaliteniszt azért sem érinti súlyosan a koronavírus-járvány, mert a sportágban egyszerre kevés résztvevő játszik, s köztük nincs fizikai kontaktus, közel két méterre helyezkednek el egymástól. Az élő fogadás során lehet pénzt tenni a végeredményre, a játszmaarányra, s külön-külön minden egyes játszmára is.
A Szerencsejáték Zrt. Odds Központjának vezetője elmondta, járvány kezdete rendkívül próbára tette a sportfogadási piacot, a sporteseményeket egyik percről a másikra mondták le, egy-egy felkínált fogadást esetenként szinte rögtön törölni is kellett a kínálatból, nagy törést jelentett például a török sportélet leállítása. Az elmúlt két hétben azonban stabilizálódott a helyzet.

És ezeket olvastad már?