OLDALVONAL

Megható, amit Schumacherről mesélt az otthonába bejáratos jó barát

Jean Todt számára máig kitörölhetetlen emlék a közös nagy siker a Forma-1 legendájával.
  • Szerző: Ripost

Kedden volt hét éve, hogy Michael Schumacher súlyos koponyasérüléssel járó síbalesetet szenvedett (fejjel egy sziklának esett), és vasárnap lesz a hétszeres F1-világbajnok 52. születésnapja. A két évforduló miatt egymást érik az otthonában ápolt német autóversenyzőről szóló nyilatkozatok a pályatársaitól. Egykori Ferrari-főnöke, Jean Todt is meghatóan beszélt barátjáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Todt (balra) és Schumacher egy 2009-es díjátadón
Fotó: AFP

„Az irodáimban és otthon is vannak a falakon képeim Michaelről. A vele együtt eltöltött évekre örökké életem legjobb időszakaként fogok emlékezni. Szeretjük egymást, mert hihetetlen történelmet írtunk együtt. És mert a nehéz időkben is mindig összetartottunk”

- mondta a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) francia elnöke.

Todt azon kevesek közé tartozik, akik rendszeresen látogatják Schumit a svájci villájában. A hogylétéről azonban – a családdal egyetértésben – nem beszél, bár nemrég elárulta: a hétszeres világbajnok felfogja a Forma-1 újoncaként Haas-pilótává lett fia, Mick Schumacher fejlődését.

A sportvezetőt arról a közös fotójukról is kérdezték, amely az FIA-irodája falán függ, és 2000-ben készült Japánban, Schumi első Ferrarival nyert vb-címe megszerzésekor (utána sorozatban még négy követte).

„Michaellel a dobogón: az a pillanat volt a legszebb egész karrierem során. Megmutatta, miért vittem őt a Ferrarihoz. Akkor azt mondtam neki: a profi pályafutásunk már sohasem lesz olyan, mint előtte. Ezzel megfeleltünk minden elvárásnak. Nem csak az olasz rajongókénak, de világszerte mindenkiének. Pár év múlva aztán már meg is kaptam a kérdést: 'mikor veszítetek már végre?”

- emlékezett vissza Jean Todt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?