OLDALVONAL

Marco Rossi már tudja, ki helyettesíti Szoboszlai Dominikot

Tavaly egyszer már sikerült tökéletesen pótolni a válogatott középpályást, Vajon idén is összejön?
  • Szerző: SK

Elképesztően fontos vb-selejtezőt játszik ma a magyar labdarúgó-válogatott, de nem a legjobb előjelekkel készülünk az esti összecsapásra. Csapatunk egyik legjobbja, Szoboszlai Dominik ágyéksérülés miatt idén még pályára sem lépett, s természetesen a lengyelek elleni összecsapást is kihagyja. Marco Rossi szövetségi kapitánynak volt ideje felkészülni a középpályás helyettesítésére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Szoboszlai Dominik nagyon fontos a csapatunk számára, mivel a legreményteljesebb jövő előtt áll. Sajnálom, hogy ágyéksérülése miatt most nem lehet velünk, mert vele több nyílvessző lenne a tárban. Nem könnyű őt pótolni, de tavaly ősszel nyolc mérkőzésünkből négyszer nélküle is helytálltunk” – fogalmazott Marco Rossi, aki a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn a dunaszerdahelyi Kalmár Zsolttal helyettesítette Szoboszlait.

Marco Rossit több helyre hívják jó pénzért, mégis szívesen maradna

Marco Rossi elszánt a mai meccs előtt
Fotó: AFP

Kalmár októberben remekül helyettesítette az akkor karantén miatt távol lévő Szoboszlait. Szófiában szabadrúgásból talált a kapuba a bolgárok ellen megnyert pótselejtezőn.

A csoport másik két csütörtöki mérkőzésén a favorit angolok a papírforma szerint könnyed bemelegítéssel kezdenek a vendég San Marino ellen, míg az albán gárda Andorrába látogat.
A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is jó esélye van, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel a pótselejtező mezőnyéhez csatlakozik majd két olyan együttes, amely tavaly ősszel a Nemzetek Ligájában megnyerte a csoportját, de a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?