OLDALVONAL

Fura titkot árult el Rossi az olaszoknak Szoboszlai sérüléséről

Erről eddig nem volt szó. Szövetségi kapitányunk nem csak Szoboszlai Dominik sérüléséről, de az NB I átmeneti visszaeséséről is beszélt.
  • Szerző: Ripost

Terjedelmes interjút adott hazájában Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya. A március végi világbajnoki selejtezőkre készülő szakember csütörtökön hirdet keretet, de az már korábban biztossá vált, hogy a makacs sérüléssel küszködő Szoboszlai Dominikra nem számíthat Lengyelország, San Marino majd Andorra ellen. Miután az RB Leipzig 20 éves középpályását korábban olasz sztárklubok is kerülgették, Rossinál rákérdeztek a játékos hogylétére is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rossit megkérdezték Szoboszlai állapotáról

Rossit megkérdezték Szoboszlai állapotáról (Fotó: mlsz.hu)

„Tudomásunk szerint legalább március végéig még kímélnie kell magát, de az okát nem tudjuk pontosan: összetett a probléma, már hosszú ideje húzódik, és lényegében a testtartásához van köze. Ezért még időre van szüksége a megoldáshoz”

- árulta el Rossi a TuttoMercatoWeb rádiójának.

Kapitányunk a közelgő vb-selejtezők kapcsán elmondta: kisebb-nagyobb problémákkal küzd a lengyelek elleni rangadó előtt. Szoboszlai kiesése mellett például Orbán Willi sérülése miatt is aggódhat, akinek a múlt heti kéztörése után egy speciális védőkesztyűben kell játszania.

Orbán Willi (középen) védőkesztyűben a lipcseiek edzésén

Orbán Willi (középen) védőkesztyűben a lipcseiek edzésén (Fotó: dierotenbullen.com)

Ráadásul az NB I alakulása miatt is aggódik picit a kapitány.

„A magyar bajnokság lassan, de folyamatosan fejlődik, még ha jelen pillanatban kisebb visszaesést is tapasztalok: a Ferencváros gyakorlatilag már megnyerte a bajnoki címet, a vetélytárs Vidi pedig a harmadik helyig visszacsúszva elvesztette a motivációját. Most úgy kiegyenlítődött a mezőny, hogy az alsóházi csapatok is sikeresek lehetnek az elsők ellen. Ez egy kicsit a fáradtság pillanata”

- nyilatkozta Marco Rossi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?