OLDALVONAL

Marco Rossi az edzőkollégájáról: „Valamilyen szer hatása alatt állt?”

Olasz szövetségi kapitányunk viccesen reagált az ő és segítői magyartanulását firtató kérdésre.
  • Szerző: vav

Marco Rossi már tünetmentes, a szintén koronavírus-fertőzött feleségével együtt és a gyerekeikkel telefonálva megkönnyezte az Izland elleni Eb-pótselejtező sikerét – árulta el többek között olasz szövetségi kapitányunk. A vasárnapi Magyarország-Szerbia (20.45, tv: M4 Sport) Nemzetek Ligája-mérkőzést felvezető online sajtótájékoztató végén a „Mistert” azzal is szembesítették, hogy olasz kollégáival együtt most már meg kell tanulniuk magyarul. Erről a fogadalmukról a karanténba kényszerült főnökét helyettesítő Cosimo Inguscio beszélt a csütörtöki diadal után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nem tudom, hogy Cosimo éppen milyen szer hatása alatt volt, amikor ezt mondta, mert én egyáltalán nem emlékszem ilyen ígéretünkre”

- reagált kollégája szavaira Rossi viccelődve a Nemzeti Sport felvetése után.

Marco Rossi, Cosimo Inguscio és Giovanni Costantino (balról jobbra) nem ússzák meg a magyartanulást
Fotó: MTI

A kisebb megszakításokkal 2012 óta magyar csapatoknál dolgozó olasz tréner ezután így folytatta:

„Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk megtanulni magyarul, hanem azt, hogy már beletört a bicskánk, annyira bonyolult nyelv. De ha már Cosimo ilyet mondott, és kényszerhelyzetbe hozott minket, akkor tényleg rábízzuk magunkat egy magyartanárra. Persze ez nem csak szándék, de idő kérdése is, és most, hogy az Eb-re készülünk, ebből még kevesebb lesz.”

Rossi egyébként magyartanár helyett talán tanácsokat kérhetne egy olasz kollégájától, Aldo Dolcettitől is. A néhány évvel előtte a Honvédnál dolgozó edző – aki tavalyig a Juventus-tréner Massimiliano Allegri segítőjeként a Juventusnál ért el nagy sikereket – 2005-ben Kispestre kerülve gyorsan megtanult magyarul.

És ezeket olvastad már?