OLDALVONAL

Marad a kerti foci? Sorsfordító döntés vár Dárdai családjára

A magyar Hertha-legenda legidősebb fia kirepülhet a berlini családi fészekből. Palkó idegenlégiósnak állhat.
  • Szerző: vav

Bajnoki és Európa-liga-meccseken is szerepelt már a Hertha BSC proficsapatában Dárdai Palkó, de az utóbbi hónapok mellőzése miatt Svájcba igazolhat a korosztályos német válogatott focista.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Pál legidősebb fia távozik a Herthától és légiósnak áll?
Fotó: AFP

Dárdai Pál legidősebb fia az 1999-es születésű berlini „aranygeneráció” tagja volt (korosztályos csapatával sikert, sikerre halmoztak), de apja utóda, Ante Covic száműzte a Bundesliga-keretből, és a jelenlegi tréner, Bruno Labbadia sem nevezi a meccsekre. A továbblépéshez tehát el kell szakadnia a Herthától, így német sajtóértesülések szerint a szomszédos svájci ligába tart.

Ha előre akar lépni, le kell lépnie a Herthától
Fotó: Getty Images

Pedig a berobbanása után még arról beszélt: szép lenne pár év múlva együtt játszani mindkét öccsével a Hertha első csapatában.

„Természetesen eljátszom ezzel a gondolattal. Azt hiszem, ilyen még nem volt a Bundesligában. Otthon, a kertben persze gyakran focizunk együtt”

– mondta Dárdai Palkó 2018 nyarán.

A Hertha nagy tehetségei közé tartozó ifjabb Dárdai-fivérek közül a belső védőként és védekező középpályásként is hasznos, 18 éves Márton többször is a bemutatkozás küszöbéig – a kispadig – jutott Labbadiánál, a 14 éves csatárnak, Bencének pedig van még pár éve az áttörésig.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?