KIAJOBB

Alakul Dárdaiék álma, apjuk helyett a fiúk villoghatnak a Herthában

Dárdai Pál remek párost alkothat a háttérből az új vezetőedzővel, Bruno Labbadiával. A tréner ráadásul magyar elődje két fiát is teszteli a Bundesliga-csapatnál.
  • Szerző: vav

Új sikerkorszak kezdődhet a Hertha BSC-nél, a proficsapat élén Bruno Labbadiával, az utánpótlásban pedig az egyéves pihenője után rövidesen visszatérő klubikonnal, Dárdai Pállal.

Dárdai Pál boldog lehet: Palkó után Marci fia is a Hertha első csapatánál készülhet
Fotó: AFP

A két szakember már ellenfélként is remekül megértette egymást, most pedig jelzésértékű, hogy utóda a korábbi magyar vezetőedző két tehetséges fiának is esélyt ad a bizonyításra az első csapatnál.

 

Dárdai Pál tavalyi távozása óta Labbadia már a negyedik szakvezető a berlini Bundesliga-csapat élén, de az első, akinek a munkamorálja a magyar edzőét idézi. Az új tréner naponta 15-16 órán át dolgozik. Talán nem véletlen, hogy a német sajtóban arra is felhívták a figyelmet, hogy ők ketten már akkor is ugyanazon a hullámhosszon voltak, amikor a meccseik után ellenfélként nyilatkoztak, viccelődtek egymással a sajtótájékoztatókon.

„Pál remek kertész lenne: ravasz róka, hosszúra hagyta a füvet, ami nem feküdt nekünk. De megígérte, hogy legközelebb maga nyírja le a gyepet”

- sopánkodott például Labbadia még a Wolfsburg edzőjeként egy berlini Bundesliga-meccsük után.

Ezért is bízhatnak abban a Hertha szurkolói, hogy a két tréner jól megérti majd egymást, ha a korábbi magyar vezetőedző nyáron visszatér az utánpótláshoz. Ellenkező utat járhat be viszont a két idősebb fia. Labbadia ugyanis a járvány okozta kényszerszünetet kihasználva, a nyári erősítések előtt felméri a klub legnagyobb tehetségeit. Így a 21 éves Dárdai Palkó és a 18 éves Dárdai Márton is bizonyíthatja a rátermettségét az edzéseken.

A szélsőként bevethető Palkó az apja idején már szerepelt a profik között bajnokikon és az Európa-ligában is, de ősz óta csak a negyedosztályban szereplő U23-as tartalékcsapatban játszott.

🎯🏀 @herthabsc @timur.grt @jessicngankam @m.kiprit @zecke @433

Öccse, a védőként és védekező középpályásként is hasznos Marci idén került oda az U19-es korosztályból (február óta játszott együtt a bátyjával), de három kortársával együtt máris újabb szintet léphet.

„Dárdai Pál középső fiának belső védőként a remek bal lába és az összjátékra való képessége az erőssége. A német U18-as válogatott tagja, igazi vezéregyéniség”

– dicsérte a szupertehetségként beharangozott Dárdai Mártont a Bild, kisugárzásában és viselkedésében a klubrekorder apjához hasonlítva a tinit.

Lassan már csak a legkisebb – de szintén rendkívül tehetséges – Dárdai fivér, Dárdai Bence hiányzik, hogy valóra váljon Palkó álma: mint korábban elárulta, szeretne nem csak a kertben, de a Hertha első csapatában is együtt focizni a testvéreivel.

Bővítik a keretet

A tavaly beszállt befektető, Lars Windhorst révén a téli átigazolási időszakban a Hertha költötte a legtöbb pénzt új játékosokra az egész világon. Nyáron is várható erősítés, hiszen az üzletember a koronavírus-káosz ellenére a második félévben is 150 millió eurót (53 milliárd forint) biztosít a berlini klubnak. Ugyanakkor a klub saját nevelésű, fiatal tehetségeinek a kipróbálását indokolja, hogy a német szövetség ajánlása szerint a klubok igyekeznek növelni a kereteik létszámát, hogy a játékosok esetleges megfertőződése esetén biztosított legyen az utánpótlás.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?