OLDALVONAL

Kucsera Gábor újra együtt edz Kammerer Zoltánnal

A világbajnok kajakpárost a gödi ház konditermében fotóztuk le.
  • Szerző: SK

Évekkel visszavonulása után is kínozza a testét Kucsera Gábor. A világbajnok kajakos korábbi párjával, Kammerer Zoltánnal dolgozik annak gödi otthonában. A házban komplett konditerem áll a sportolók rendelkezésére, s ha úgy gondolják, lapátolni is tudnak néhány méterre található Dunában. Kammerer jelenleg arra készül, hogy párosban indulhasson az olimpián, adódik a merész kérdés, vajon „Kucsi” lehet az, akivel benevez a tokiói játékokra?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Dehogyis, elég csak rám nézni. Nem vagyok már versenysúlyban. A kondimat akartam karbantartani, ezért járok el ide Zolihoz” – mondta lapunknak Kucsera, aki annak idején világbajnoki aranyat nyert párban Kammererrel. A pekingi nyári játékokra is esélyesként utaztak, ott azonban be kellett érniük két negyedik hellyel.

Kucserával szemben a 42 éves Kammerer a hatodik olimpián vehet részt. Ehhez már csak az kell, hogy idén valóban megrendezzék Tokióban a tornát és oda ki is jusson a kajakos.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Tavaly több párostársam is volt, az még nem dőlt el, hogy idén kivel indulhatok egy hajóban. Rióba nem jutottam ki, akkor úgy éreztem, van még bennem két év. De ha már ennyit dolgoztam, miért ne lehetne meg az olimpia? A tavalyi halasztással kaptam még egy évet, de az biztos, hogy az utolsó téli felkészülésemet végzem el, akárhogy is alakul a nyár, a profi karrierem idén lezárom” – mondta a nak Kammerer, aki három olimpiai aranyat nyert pályafutása során, kettő négyesben, egyet pedig párosban. Két évvel ezelőtt Gál Péterrel, tavaly Varga Ádámmal és Dombvári Bencével aratott sikereket ezen a távon, és szerinte idén is e három versenyző közül kerül ki a párostársa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?