OLDALVONAL

A fociba menekül az édesapját gyászoló Király Gábor

Legendás kapusunk az U21-es Eb kapcsán mondta el a véleményét. Király szerint a focimeccsek ezekben a nehéz időkben segítenek feledtetni a problémákat.
  • Szerző: Ripost

Jövő szerdán kezdődik a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. Ennek apropóján egy német sportoldal exkluzív interjút készített Király Gáborral.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tavalelyőtt visszavonult, rekorderként 108-szoros válogatott kapuslegenda véleményére nem csak a jelentős Bundesliga-múltja miatt voltak kíváncsiak. A Hertha után, leverkuseni kitérővel az 1860 Münchennél is hosszú éveket lehúzott „szürke mackós” Király a nagyszabású torna egyik helyszínén, Szombathelyen él, ráadásul mint kiderült, a francia válogatott a Király Sportlétesítményben fog edzeni.

Édesapját gyászolja Király Gábor

Édesapját gyászolja Király Gábor (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

„Nagyon fontos számunkra a torna. Az U21-es Eb-t valójában nyáron kellett volna megrendezni, de a koronavírus-világjárvány miatt két részre bontották – a márciusi csoportkörre és a júniusi végjátékra. A pandémia sajnos az egész világot érinti, de kilencven percnyi futball legalább arra az időre feledtetheti az emberekkel a problémákat”

- mondta Király Gábor, akit szerdán nagy veszteség ért: 68 évesen elhunyt édesapja, Király Ferenc, aki szintén magyar válogatott labdarúgó volt középpályásként, a Haladás ikonja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Király Gábor (@kiralygabor1) által megosztott bejegyzés

A Gera Zoltán szövetségi edző vezette magyar csapatról egyébként elárulta: egy rendkívül fiatal gárda készül megnehezíteni a németek (március 24., Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó), a románok (március 27., Budapest, Bozsik Aréna), és a hollandok (március 30., Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) dolgát. A mieink közül Király külön méltatta a Parmában légióskodó Balogh Botondot, a holland Almelót erősítő Szőke Adriánt és Dárdai Pál legidősebb fiát, Dárdai Palkót, aki idén igazolt a Herthától Fehérvárra, és cserélte a német U-válogatottak mezét a magyaréra. Bár sajnos utóbbi azóta megsérült, és így lemarad a tornáról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?