OLDALVONAL

Kínos belépő: cenzúrázták a világbajnok viccét!

Különös fordulatot vett a Manchester United első német igazolásának bemutatkozása. Az új focista sajátos poént sütött el egy interjúban. Gyorsan el is tüntették az angolok.

Rendesen bekezdett az átigazolási piacon a Manchester United csapata. Alig két hét alatt 3 új igazolást jelentettek be. Közülük a legnagyobb (és a legbonyolultabb) név a német világbajnok Bastian Schweinsteigeré, akinek az ilyenkor szokásos bemutatkozó nyilatkozata kicsit sem szokványos fordulatot vett.

A sztárt a beilleszkedésről kérdezték, arról, hogy milyen érzés a csapat első német focistájának lenni. Schweinsteiger erre elmesélte, hogy újdonsült csapattársával, Wayne Rooneyval már viccelődtek erről. A némettel tudatták, hogy ő az első káposzta a klubnál. A káposzta (vagyis a Kraut) a németek egy jellegzetes étele, ezért terjedt el Angliában az elnevezés. A poént Schweini nem vette rossz néven, de a honlap szerkesztői másképp gondolták.

Eltűnt a káposztás poén

Ugyanis a megnevezés meglehetősen gúnyos, olyan mintha egy franciát csigazabálónak hívnának. A United úgy gondolta, egy ilyen vicc elidegeníti a német rajongókat, ezért el kell tüntetni. A német nyilatkozatáról készült videóban még megtalálható volt a poén, a honlapra kikerült írásos verzióban azonban már nem szerepel.

Megtiszteltetés, hogy az első német játékos vagyok a klubnál. Rooneyval már viccelődtünk erről korábban, de nagyszerű érzés.

Ennyi. A kínos káposztás poént eltüntették. Kérdés, vajon nem kellemetlenebb-e a jól látható ferdítés az interjúban, mint az eredeti vicc.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?