OLDALVONAL

Kiderült, hónapok óta mindenhol filmezik Hosszú Katinkát

Jelenleg is az úszósztárral forgat Nizzában a portréfilmjét készítő stáb. Új részletek a nagyszabású alkotásról.
  • Szerző: vav

Megelevenednek a személyes drámái; soha nem látott archív fotók és videók kerülnek nyilvánosságra; felkérik a közreműködésre életének valamennyi fontos szereplőjét – árulták el a készítők Hosszú Katinka nagyszabású portréfilmjéről a Borsnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nizzában is forgat vele a stáb
Fotó: Facebook/katinkahosszu

A tervek szerint karácsony előtt mozikba kerülő alkotás forgatása már régóta zajlik, és az úszónő hétvégi versenyének helyszínén, Nizzában is vele van a stáb. Így volt ez korábban Londonban (a Nemzetközi Úszóliga tavaly novemberi viadalán) és a dél-afrikai edzőtáborban, és így lesz többek között a tokiói olimpián is.

A filmben szerepet kaphat mindenki, aki fontos szerepet játszik vagy játszott Katinka életében.

„Mindenkit megkeresünk, de nem kötelezhetünk senkit arra, hogy szerepeljen is a filmben”

- idézte a Bors a producer Lajos Tamást.

Az ötlet a sportoló fejéből pattant ki, és másfél éves egyeztetés után sikerül tető alá hozni. Ez lesz minden idők legnagyobb költségvetésű magyar dokumentumfilmje, amelyhez a Nemzeti Filmintézet 560 millió forint támogatást biztosított.

„Ez a film egy mélyebb hangvételű mű lenne, amely nem csak egy évemet dolgozná fel. Nagyon sok minden történt velem az elmúlt időszakban, rengeteg dolog megfogalmazódott bennem, amit szeretnék kiadni magamból”

- mondta a Borsnak erről még tavaly Hosszú Katinka.

És ezeket olvastad már?