OLDALVONAL

Kiakadtak a fradisták a bravúr ellenére, megszólalt a leütött társuk

Örülnek a barcelonai pontnak, de... Felemás érzésekkel beszéltek a nagy meccsről a zöld-fehérek futballistái.
  • Szerző: vav

Fáradtan és felemás érzésekkel nyilatkoztak az FTC labdarúgói az Espanyol elleni, idegenbeli pontszerzés után. Mint arról a már beszámolt, Szerhij Rebrov csapata bravúros 1-1-gyel kezdte az Európa-liga-csoportkört, de a spanyolok egyenlítésének körülményeit nehezen nyelték le Dibusz Dénesék.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dibuszék arcáról leolvasható: szép az eredmény, de még szebb is lehetett volna
Fotó: MTI

A védő Miha Blazicot ugyanis leütötték a kapujuk előtt, de hiába feküdt a gyepen fejsérüléssel, a játékvezető nem állította meg a játékot – ráadásul miatta lesről sem lehetett szó Matías Vargas bepasszírozott góljánál. Így aztán hiába lehettek elégedettek a meccs eleji vagány és bátor játékuk (meg persze a szerencsés Espanyol-öngól), és a végén hősies védekezéssel kihúzott döntetlen miatt, némi bosszúság is vegyült a főszereplők nyilatkozataiba.

„A gól előtt kaptam egy könyököst az arcomba az ellenfél védőjétől. A játékvezető nem látta, de szerintem meg kellett volna állítani a meccset. Nem véletlenül maradtam lent, de a bíró másképp látta”

- panaszolta a meccs után Blazic az Origo helyszíni tudósítójának.

Jól látszik a képen: Blazic fekszik, míg Vargas begyötri a labdát Dibusz kapujába
Fotó: AFP

„Sajnálom a bekapott gólt, Miha az ötösön feküdt, így nem lehetett les. Sajnos nem sikerült védeni, közelről jött a fejes. Nem tudtam mit csinálni, ki kellett várnom, belekaptam a labdába, de a kapufáról nekik pattant szerencsésen. Szerintem meg kellett volna állítani a meccset, hiszen fejsérülés esete állt fenn, nem is gondolhatta senki, hogy a védőnk szimulál, ennyire közel a kapuhoz nem érdemes és nem is ildomos lent maradni már csak a les miatt sem. Miha arcát nézve nem is erről volt szól, látszott rajta, hogy kapott egy ütést, sajnálom, hogy ezzel tudtak egyenlíteni”

- emelte ki Dibusz Dénes kapus.

„Ilyen helyzetben alapvetően illik megállítani a meccset. Lehet, hogy nem látta a játékvezető, de megbízom a játékostársamban, utólag is kérdeztük, azt mondta, leütötték. Amikor megláttam a szemét, azon látszott, hogy gond van, gondoltam, hogy valami történt, nem magától feküdt le. Egy belső védő nem fekszik le ilyen helyen, mert tudja, mennyire veszélyes”

- mondta a kulcsfontosságú pillanatról Sigér Dávid.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?