OLDALVONAL

Kapósak a magyar focisták, mindenki Dzsudzsákékat akarja

Gera helyzete is szóba került. Valószínûleg még mindig a 2016-os Eb-szereplés miatt válogathatnak a mieink az ajánlatok között.
  • Szerző: vav

Az elmúlt időszaknál többen, és nagyon jó csapatok is megkeresték az MLSZ-t, hogy szeretnének barátságos meccset játszani a következő időszakban a nemzeti csapattal - mondta Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A 2018 őszén induló Nemzetek Ligája sorozat csoportjait január 24-én sorsolják. Ennek óriási jelentősége van, hiszen ha úgy alakul, az Eb-re is kvalifikálhatja magát innen a válogatott.

Nemzeti csapatunk a C-ligában szerepel, ahol három négyes és egy hármas csoportot sorsolnak. Ha csak két ellenfelet kapunk, a felszabaduló két játéknapon kötelező jelleggel barátságos mérkőzést kell játszani. Itt sajtóhírek szerint Uruguay is szóba jöhet ellenfélként, de a sajtófőnök szerint a sorsolásig erről nincs értelme beszélni.

„Nagyon sok megkeresés érkezik az MLSZ-hez a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy csapatok szeretnének ellene játszani; nagyon jó csapatok is. Úgy tűnik,

a tavalyelőtti Eb-szereplést és az ott nyújtott teljesítményt nem felejtették el

- mondta a sajtófőnök, aki új szövetségi kapitányunk, Georges Leekens első tapasztalatairól is beszélt.

„Mindenkivel beszélt már, aki a válogatott háza táján dolgozik, mert szeretett volna mindenkit minél jobban megismerni. Nyitott szemmel és füllel jár, amikor itt van. (...) Harcos csapatot szeretne, nem egy csapatkapitányt szeretne a pályán látni, hanem sokkal többet. Akik viszik a hátukon a csapatot, harcolnak, küzdenek, és olyanokat, akik hisznek magukban, és elhiszik, hogy el tudják érni azt a célt, amit mindannyian szeretnénk. Hogy a Nemzetek Ligájában és később az Eb-selejtezők során is jól szerepeljen a csapat. Ahogy ő is mondta:

Ha egyszer sikerült, miért ne sikerülhetne újra?

Leekens az U21-es válogatott tehetségein túl számíthat például Gera Zoltánra is, hiszen a Ferencváros 38 éves veteránja felépült a sérüléséből.

"Õ lehet az, aki eddig nem állhatott a válogatott rendelkezésére, de most adott esetben, ha Georges Leekens számít rá, visszatérhet majd"

– nyilatkozta Szabó Gergő.

 

A teljes beszélgetés az alábbi videón tekinthető meg:

 

És ezeket olvastad már?