OLDALVONAL

Itt a vége, négy ikonikus játékos búcsúzik az NB I-től

Szombaton zárul a labdarúgó NB I 2020/21-es szezonja. A szurkolóknak a foci mellett a magyar labdarúgás négy legendás alakjától szintén el kell búcsúzniuk: Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Leandro és Tőzsér Dániel is visszavonul.
  • Szerző: GG

Augusztus 15-én kezdődik az NB I következő szezonja, de az már biztos, hogy több ikonikus figura sem lesz ott a rajtnál. A Mol Fehérvár védője, Juhász Roland már elbúcsúzott kedden, Huszti Szabolcs csütörtökön jelentette be szándékát, a Fradit erősítő Leandro és a debreceni Tőzsér Dániel azonban szombaton akasztja szögre a futballcsukát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Juhász Roland góllal búcsúzott

Kedden Juhász Roland tizenegyesgóljával győzte le a Mol Fehérvár a Ferencvárost. A 95-szörös válogatott védő könnyek között búcsúzott el a fehérvári szurkolóktól a mérkőzés előtt. A korábban Belgiumban nyolc évet légióskodó játékos 221 NB I-es lépett pályára.

„Életemben először örültem annak, hogy a támadók kihagyták a helyzeteket, mert így nekem emlékezetessé tették a meccset, és a gólommal sikerült nyerni, életem első tizenegyesével”
– mondta el a háromszoros magyar bajnok Juhász az utolsó meccsét követően az NSO Tv-nek.

Juhász Roland könnyek között búcsúzott (Fotó: MTI)

Leandro bajnoki címmel vonul vissza

A brazil származású, de magyar válogatott Leandro már tavaly bejelentette, hogy az idei szezon végén befejezi a profi futballt. A Ferencváros 38 éves játékosa júniusban a hetedik NB I-es bajnoki címét nyerte meg – négyet a Fradival, hármat a Debrecennel-, szombaton a Mezőkövesd ellen búcsúzhat el a szurkolóktól. A jövőjéről azonban sejtelmesen fogalmazott az eddig 242 NB I-es találkozón pályára lépő Fradi-kedvenc.

„Körvonalazódik már, hogy mivel fogok foglalkozni a bajnokság befejezése után. Hamarosan a szurkolók is megtudhatják”
– nyilatkozta a klub honlapján Leandro.

Leandro hét bajnoki címet nyert Magyarországon (Fotó: MTI)

Tőzsér Dániel benntartaná a Lokit

A 35 esztendős Tőzsér Dánielre óriási feladat vár a búcsúmeccsén, hiszen a Loki bennmaradása lesz a tét. A Debrecenben nevelkedett középpályás 156-szor szerepelt az élvonalban. Tőzsér a magyar élvonal mellett számos országban játszott: Törökországban, Görögországban, Belgiumban, Olaszországban és Angliában. Felesége a hétvégén a szurkolókkal együtt lepné meg a 31-szeres válogatott focistát.

Tőzsér Dániel (középen) sokat tehet a Loki bennmaradásáért (Fotó: MTI)

„Ha van rá mód és lehetőség, valamint szeretitek a focit is, kérlek benneteket, gyertek el a meccsére és szurkoljunk együtt a Lokinak, búcsúztassuk el Danit méltóképpen”
– írta Tőzsér párja a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?