OLDALVONAL

Fél év késéssel tudta meg: élete sikerét aratta a magyar sportoló

Jobb későn, mint soha. Lőrincz Tamás egy doppingeset miatt lépett előre vb-ezüstérmessé.
  • Szerző: vav

Lőrincz Tamás immár világbajnoki ezüstérmesnek mondhatja magát, miután a tavalyi, párizsi birkózó-világbajnokságon az elődöntőben őt legyőző orosz Alekszandr Csekirkin fennakadt a doppingvizsgálaton – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

A nemzetközi sportági szövetség (UWW) csütörtökön értesítette a magyar szövetséget arról, hogy a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában szerepelt Csekirkin a vb-n doppingvétséget követett el, ezért eredményét törölték, s a szabályok szerint az ott szerzett második helyét elődöntőbeli legyőzöttje kapja meg.

Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba

– reagált a hírre Lőrincz.

HIVATALOS: LÕRINCZ TAMÁS VB-EZÜSTÉRMES! Az UWW megküldte a hivatalos értesítést, miszerint az orosz Csehrikin...

Közzétette: Magyar Birkózó Szövetség - Hungarian Wrestling Federation – 2018. március 1.

Emlékezetes meccsen, egy nem mindennapi hiba miatt kapott ki az orosztól (a második menetben, 2-1-es vezetésénél saját magát gáncsolta el, s esett tusba). Korábban ugyanakkor többek között az olimpiai, világ- és Ázsia-bajnok dél-koreai Kimet is megverte.

"Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek."

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás ezzel karrierje legjobb vb-eredményét érte el, ugyanis korábban egy  bronza volt a világbajnokságokról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?