OLDALVONAL

Exférjét idézte Hosszú Katinka: úgy szurkolt, akár Shane Tusup

Szívvel-lélekkel drukkolt övéinek. Az Iron Lady úszóként és csapatemberként is jelesre vizsgázott a texasi ISL-versenyen.
  • Szerző: vav

Óriási hajrát vágott le Hosszú Katinka csapata a Nemzetközi Úszóliga (ISL) dallasi viadalán. Az Iron Lady a medencében és azon kívül is igazi vezér volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Katinka remekelt a medencében, de azon kívül is
Fotó: Facebook

 

Úszóként a harmadik legtöbb pontot szerezte, míg csapattársként és -vezetőként olyan vehemenciával tüzelte a többieket, mint korábban Shane Tusup tette azt vele.

Tusup is vehemensen szurkolt anno Katinkának
Fotó: Szabolcs László / Ripost

 

DJ-k és fényshow, forradalmi versenyrendszer, és jelentős pénzdíj – mindemellett az is újdonság az új sorozatban, hogy a csapattagok a medence szélén szurkolnak az úszótársaiknak.

Fotó: Instagram

 

A texasi viadalra több mint száz olimpikont, köztük 41 ötkarikás aranyérem birtokosát összetoborzó ISL egyik alapítója, egyben a magyar klub vezéregyénisége, Hosszú Katinka ezúttal több szerepet is magára vállalt.

Működött a csapatszellem
Fotó: Facebook

 

Nem csak a csapata egyik legjobbjaként, de motivátorként is oroszlánrészt vállal övéi sikereiből.

„Még szórakoztatóbb volt, mint amire számítottam. Rengeteg plusz energiát ad ez a lebonyolítás. Egészen más, mint amikor csak elutazol egy versenyre, leúszod a számaidat és kész. Miután végeztem a saját versenyeimmel, szurkoltam a többieknek. Nagyon büszke vagyok a klubomra, és boldoggá tesz, hogy része lehetek az ISL-nek”

– mondta Katka, aki úszóként és a szurkolásban is az élen járt. Utóbbi látható a következő videóra kattintva is:

 

Olyan tűzzel űzte-hajtotta például a férfiak szétúszását megnyerő úszóját, Vlagyimir Morozovot, mint anno korábbi edző-férje, Shane Tusup drukkolt neki a lelátóról az olimpiai és vb-döntőiben. Ráadásul exével szemben látszott rajta, hogy szívből lelkesedik a csapattársaiért. A versenyek között pedig szó sem lehetett olyan balhékról, amilyenek az amerikai nevéhez fűződtek (a kollégái levegőnek nézésétől a beosztottja zaklatásáig széles volt a skála). A magyar úszósztár igazi csapatemberként, kedvesen és jókedvűen viselkedett, csak úgy lubickolt többszörös szerepkörében.

Katinka is ezer fokon égett szurkolóként
Fotó: Facebook

 

Meg is volt ennek az eredménye, hiszen a Team Iron tagjai óriási hajrával zárkóztak fel a London Roar és a Los Angeles Current mögé. A vasárnapi küzdelmek során Hosszú Katinka volt az egyetlen úszó a klasszisok mezőnyében, aki két egyéni számot (200 vegyes, 200 pillangó) is megnyert, csapata pedig az utolsó tíz számból hat aranyat söpört be.

Ez jó előjel a hétvégi, budapesti kétnapos viadal előtt, amelyen ugyanez a négy csapat verseng majd a Duna Arénában.

 

Az egyéni pontverseny élcsoportja:

1. Vlagyimir Morozov (orosz, Team Iron) 43,5 pont
2. Emma McKeon (ausztrál, London Roar) 42
3. Hosszú Katinka (magyar, Team Iron) 39

 

A csapatverseny állása:

1. London Roar (brit) 484,5 pont
2. LA Current (amerikai) 457
3. Team Iron (magyar) 402
4. NY Breakers (amerikai) 278,5

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?