TÜZELŐÁLLÁS

Elképesztő sztorik, Hosszú Katinka dumában is veri az ellenfeleit

Hosszú Katinka elárulta, mi zajlik az úszó döntők előtt a várakozóban.
  • Szerző: RIPOST

Hosszú Katinka szerdán reggel a Rádió 1-en Balázsék vendége volt. A háromszoros olimpiai bajnok többek között elárulta, hogy milyen pszichológiai hadviselés folyik a riválisok között közvetlenül a döntők előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka

A finálé résztvevői egy szobában várják, hogy szólítsák őket a rajtkőhöz. Ilyenkor együtt vannak, és Hosszú Katinka elárulta, már ekkor eldőlhet a verseny.

„A riói olimpián megadták a sorrendet, hogy a várakozóban hova kell leülni egy padra, egymás mellé. Én direkt egy sorral hátrébb, a többiek mögé ültem. Letettem a kezem a székre, és figyeltem a többieket, hogy ki mit csinál. Láttam az ellenfeleken, hogy vissza-vissza sandítanak, mi van mögöttük? A méregetés már napokkal előbb elkezdődik, hogyan mész be az uszodába, hogyan jelensz meg. Gyakorlatilag eldöntheti a versenyt.”

Az Iron Lady elárulta, számos reakcióval találkozott már közvetlenül a futamok előtt.

„Akad olyan, aki ideges lesz, és folyamatosan, összefüggéstelenül beszél. Kiveszem a fülhallgatómat, hallgatom kicsit, majd visszateszem.”

Hosszú Katinka történeteiből kiderült, hogy ő a pszichológiai hadviselés egyik nagymestere.

„Tavaly nem sikerült jól a felkészülésem. Az a lány, aki jobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, mint én, neki meséltem, hogy képzelje el, az anyukája kért tőlem egy közös fotót, és azt mondta, nekem szurkol a döntőben. Láttam az arcán, hogy elgondolkozik, abban a pár percben erre figyel, nem pedig az előtte álló feladatra, a versenyre, és nekem ez elég. Olyan is előfordult, hogy emlékeztettem egy ellenfelemet arra, amikor kizárták, mintha nem rémlene a pontos történet: mi is volt ott, pedig az egy tök jó verseny volt. Jaj, nem emlékeztem.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?