OLDALVONAL

Hivatalos bejelentés, friss információk érkeztek az Eb-meccsen újraélesztett Eriksenről

Sokkoló képek és videók, szívszorító szurkolói reakciók a focipályán bekövetkezett vészhelyzetről. Az új hírek hatására döntöttek a mérkőzés folytatásáról.
  • Szerző: Ripost

Kezdjük a legfontosabbal: fellélegezhetünk, Christian Eriksent sikerült újraéleszteni. A 29 éves dán középpályás fennakadt szemekkel, élettelenül esett össze – látszólag külső behatás nélkül, a többi focistától méterekre – az Európa-bajnokság dán-finn csoportmérkőzésén. Ezt követően hosszú percekig küzdöttek az életéért a zokogó társak, döbbent csendben imádkozó szurkolók szeme láttára. A 109-szeres válogatott Eriksen felesége, Sabrina asszony a pálya túlszélén zokogott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sokáig csak abban bízhattunk, hogy amikor végül paravánok és a dán labdarúgók takarásában hordágyon levitték a gyepről, a közeli lelátókon helyet foglaló drukkerek megkönnyebbülve tapsoltak neki. Azóta kiderült, ők látták: Eriksen akkor már magánál volt, nyitott szemmel, a fejét fogta, így stabil állapotban szállították egy koppenhágai kórházba.

Ez a fotó jelentette a legjobb hírt: addig az életéért imádkozott mindenki

Ez a fotó jelentette a legjobb hírt: addig az életéért imádkozott mindenki
Fotó: AFP

Kisvártatva aztán a dán szövetség szűkszavúan közölte a jó hírt: Eriksen jobban van, ébren várja a kórházi vizsgálatokat.

Christian Eriksen er vågen og er til yderligere undersøgelser på Rigshospitalet.

Kampen er midlertidigt udsat. Ny melding kommer kl. 19.45.

A szünet előtt 0-0-s állásnál felfüggesztett Eb-meccs folytatására várakozva a dán és a finn szurkolók egymásnak válaszolva skandálták Christian Eriksen nevét.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) több mint egy óra múltán megerősítette, hogy a dán világsztár már öntudatánál van, stabil állapotban vizsgálják a kórházban. Ennek hírére a két csapat megegyezett arról, hogy 20.30-tól folytatják a drámai helyzet miatt félbeszakított meccset.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?