OLDALVONAL

Élete legnehezebb időszakáról vallott a magyar válogatott futballsztár

Veszélyben volt a pályafutása. Orbán Willi fiatalkorú bűnelkövetőknek tartott előadást: megszívlelendő tanácsokat adott.
  • Szerző: vav

Fiatalkorú bűnelkövetőknek adott motivációs tanácsokat Orbán Willi. A magyar válogatott és az RB Leipzig klasszis védője a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) Sepp Herberger-alapítványa meghívására látogatott el egy lipcsei nevelőintézetbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jó tanácsokkal látta el a bajba került fiatalokat
Fotó: Flickr

 

„Kényelmesebb másokban keresni a hibát, de az életetekért ti vagytok felelősek. Bizonyos helyzeteket nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, de az életedhez való hozzáállást igen”

- szólt Willi legfontosabb tanácsa.

Orbán többek között pályája legnehezebb időszakáról is beszélt, amikor egy súlyos térdsérülés miatt még az is benne volt a pakliban, hogy soha többé nem focizhat profi szinten.

„Hittem magamban, és a töretlen akaratom volt a kulcsa, hogy visszatértem a profi futballba”

- mondta az akkoriban még kaiserslauterni játékos, aki elmesélte: fiatalon hihetetlen energia dolgozott benne.

„Ha nem játszhattam a csapatomban, olykor három órát kerékpároztam az erdőben, aztán másnap úgy edzettem, mint egy őrült, hogy megmutassam a trénernek: hiba volt kihagynia”

- mesélte, míg a Bundesliga-bemutatkozására így emlékezett vissza:

„Három-nullára kikaptunk a Bayern Münchentől. Röviddel a meccs vége előtt léptem pályára, alig találkoztam a labdával, de mindezek ellenére végül én voltam a legboldogabb ember a világon.”

Orbán Willi labdák mellett átadta a Lyon elleni BL-mérkőzésen viselt csapatkapitányi karszalagját, ezzel is jelképezve, hogy ha a fiatalok változtatnak a gondolkodásukon, még nagy sikereket érhetnek el az életben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?