OLDALVONAL

Détári Lajos elmondta, ebben jobbak vagyunk, mint az angolok

A magyar focit mindig szigorú szemmel követő egykori világválogatott most látja a fejlődést Marco Rossi csapatában.
  • Szerző: sk

Détári Lajos a labdarúgó-Európa-bajnokság előtt még azt nyilatkozta, nem érzi a tüzet, a lelkesedést a torna körül. Úgy vélte, a koronavírus miatt elhalasztott viadal kevésbé rázza fel majd az embereket. Tévedett, főleg magyar szempontból: Együttesünk a halálcsoportban két döntetlent ért el és az utolsó másodpercekig harcban állt a továbbjutásért. Maga Détári is meglepődött azon, amit látott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Azt hiszem, senki sem várt a magyar csapattól ilyen jó szereplést. És én sem. – kezdte a 7-nek a korábbi kiváló középpályás. – Sikeréhes futballisták, telt ház, remek atmoszféra, s úgy gondolom, ilyen körülmények között nem lehet lélek nélkül focizni. És úgy látom, a mi olasz kapitányunk, Marco Rossi is ért a fiúk nyelvén. Most várom a folytatást.”


Fotó: Nemzeti Sport

A folytatás már nem várat sokat magára, csütörtökön a Puskás Arénában játszunk az Eb-ezüstérmes angolokkal. Cseppet sem lesz egyszerű feladat a világbajnoki selejtező, de a nyári példa mutatja, immár a magyarok előtt sincs lehetetlen.

„Remélem, ott is tudjuk hozni az Eb-n mutatottakat. Kérdés, sikerül-e átmenteni az Európa-bajnokságon mutatottakat, hogy ki milyen formában lesz, s gondolom, a hittel, az akarattal nem lesz baj. És hát Marco Rossi is bizonyára megteszi a magáét, s versenyképes stratégiát dolgoz ki a meccsre. Nem lesz könnyű, az biztos, hiszen az angol csapat tele van világklasszisokkal. Igaz, mi pedig akaratban nőhetünk föléjük. Mindenképpen élvezetes, közönségszórakoztató meccset várok.”

Az Eb-n imádta a közönség a csapatot

A mieink az első három fordulóban 7 pontot szereztek a csoportban. Az angolok elleni találkozó után három nappal Albániában játszunk selejtezőt, majd szeptember 8-án Andorra lesz a vendégünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?