KIAJOBB

Détári zseniális üzenetet küldött Rossinak az Eb-rajt előtt

Megsérült még egy válogatott irányító. Döme csúcsformában nyilatkozott egy német portálnak többek között a magyarok esélyéről az Európa-bajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Ahogy közeledik a magyar-portugál (kedd, 18.00, tv: M4 Sport) és a német-francia mérkőzés az F jelű horrorcsoportban, úgy kíséri egyre nagyobb figyelem külföldön is a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon résztvevő válogatottunkat. Harmadik ellenfelünknél, Németországban azt a Détári Lajost kérték esélylatolgatásra, aki a nyolcvanas években Német Kupa-győzelemre vezette az Eintracht Frankfurtot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Détári Lajos üzent a két irányítóját nélkülöző Marco Rossinak is

Détári Lajos üzent a két irányítóját nélkülöző Marco Rossinak is
Fotó: MTI

Döme az Eb-n kívül több témát is érintett a beszélgetés során, sőt viccesen üzent is Marco Rossinak.

Sokat vár Sallaitól az Eb-n

Détári többek között elmondta: a mieink 11 mérkőzéses veretlenségi sorozata ellenére természetesen nem a magyar válogatott az esélyes az Eb- és vb-címvédők (Portugália és Franciaország), illetve a 2014-es világbajnok Németország ellen sem a halálcsoportban.

„Boldogok vagyunk, hogy Magyarország egymás után már a második Eb-re jutott ki. Annál kevésbé örülhettünk a sorsolásnak. Az F jelű halálcsoportba kerültünk. Ugyanakkor kétszer otthon játszunk Budapesten, ahol több mint hatvanezren szurkolhatnak a stadionban. Ennek ellenére szenzáció lenne a továbbjutásunk”

- mondta Détári, aki a magyarok közül – Szoboszlai Dominik kényszerű távollétében – leginkább a freiburgi légiós Sallai Rolandtól vár sokat.

Nyerő Rossi olaszos fegyelmezettsége

Ami olasz szövetségi kapitányunkat illeti, a Serie A több csapatát is megjárt Döme szerint Marco Rossi kiváló munkát végez – csakúgy, mint korábban a bajnoki címig vezetett Honvédnál.

„Olaszosan fegyelmezett lett a válogatott játéka. Ez tetszik. Nálunk még mindig igaz egy régi közhely: ha Magyarországon valaki azt mondja, Lajos, találkozzunk nyolckor, akkor ő csak tíz körül érkezik. Én pedig tizenegykor. Rossinál viszont ilyesmiről szó sem lehet”

– érzékeltette az olaszos taktikai fegyelmet Döme, akit arról is kérdeztek, ki lehet a magyar válogatott klasszikus 10-ese (irányítója) vagy „új Puskása” az Eb-n.

„Nem szeretem az ilyen összehasonlításokat. Különben is, létezik még klasszikus tízes? Ráadásul Magyarországon egyetlen játékos sem érheti el Puskás Ferenc szintjét. Egyébként baráti viszont ápoltunk. Amikor 1993-ban a válogatottnál dolgozott, az edzőm is volt. Néha viccelődtem vele a tréningeken: 'Na, kettőnknél jobb tízes még sosem volt” – ilyenkor felemelte a kezét és így válaszolt: 'Ne pimaszkodj, mert beállítok egy másikat!”

– sztorizott Détári Lajos.

Szoboszlai és Kalmár után ő is lesérült

Az 1986-os világbajnokságon is szerepelt, 61-szeres válogatott egykori világsztárunk a német-magyar csoportmeccsel kapcsolatban elmondta: ő maga háromszor játszott Németország ellen, és veretlen maradt (két döntetlen mellett egy győzelem a mérlege a barátságos találkozókon).

„De kedves Marco Rossi, mielőtt még megkérdeznéd: sajnos éppen sérült vagyok”

- viccelődött Döme, utalva talán arra is, hogy az Eb előtt éppen az irányító posztról esett ki a Rossi-csapatból Szoboszlai, majd Kalmár Zsolt is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?