OLDALVONAL

Eldőlt Dárdai Pál sorsa? Beszólt a Hertha pénzeszsákjának

Másodszor tartotta benn a berlinieket, majd kritizálta a meggazdagodott klub új irányvonalát. A Bild szerint eldőlt, Dárdai Hertha-edző marad-e.
  • Szerző: Ripost

Teljesítette a legfontosabb célkitűzést, ellenben nem érte el az automatikus szerződéshosszabbítását jelentő 24 pontot Dárdai Pál irányításával a Hertha. A német labdarúgó Bundesligában bennmaradó csapat magyar vezetőedzőjének így egyelőre bizonytalan a jövője. Csak annyit tud, hogy nyártól is marad imádott berlini klubja alkalmazásában – de hogy az élvonalbeli gárda szakvezetőjeként, vagy az U16-os ifikhez visszatérve, még kérdés. Vagy mégsem!?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai Pál elégedetten szivarozott, de a folytatásról még egyeztetnie kell a Hertha vezetőivel

Dárdai Pál füstölgött a gazdaggá lett Hertha új irányvonala miatt
Fotó: ZDF

„Van szerződésem, amely a Herthához köt, az biztos, hogy a következő idényben is a klubnál dolgozom, de hogy az első csapatnál vagy az utánpótlásban, majd a vezetők eldöntik. Amit mondanak, azt teszem”

- mondta erről Dárdai a Nemzeti Sportnak.

A bennmaradás bebiztosítása után, a ZDF televíziónak emlékezetes interjút adott elégedetten szivarozva. Korábbi szövetségi kapitányunk többek között csípősen kritizálta a Hertha dúsgazdag befektetőjének irányvonalát.

Lars Windhorst az utóbbi két évben 374 millió eurót (132 milliárd forint) tolt a klubba, az összevásárolt csapat mégis rosszabb lett, mint előtte volt. Dárdai szavaiból kitűnik: a Windhorst képviselte „Big City Club” (nagyvárosi klub) jelszó kicsit idegen a tréner szívéhez közel álló régi, családias Herthától.

„Nem sértésnek szánom, de az a Big City-történet egy életre kicsit negatív marad nálunk. Én itt játszottam, és sosem hallottam ilyet. Mi egy német klub vagyunk, a fővárosban, Berlinben, Berlinért – ez jó. Ha olyan sok pénzed van és olyan sok játékost hozol, az rosszul sülhet el. Persze én is bajnok akarok lenni, de a reális célkitűzés a legfontosabb”

- utalt a magyar tréner az elmúlt időszak szakmai hibáira, átgondolatlan igazolásaira, amik majdnem a Hertha kieséséhez vezettek. Annak ellenére, hogy a berlinieknél csak a Bayern, a Dortmund és a Leverkusen erősített több pénzből.

A Bild szerint ugyanakkor a szavaiból kiérezhető belső törésvonalaktól függetlenül eldőlt, hogy a „a legnagyobb vaószínűséggel” a következő idényre is Dárdai Pál marad a Hertha vezetőedzője. Sőt, talán éppen az általa pedzegetett problémák miatt. Az új klubmenedzser, Fredi Bobic (Dárdai hajdani berlini csapattársa) úgy akarja megalapozni a várt sikereket, hogy most nem okoz túl nagy felfordulást egy újabb edzőváltással. Így viszont a népszerű „Pál” szája íze szerint alakítják át a keretet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?