OLDALVONAL

Gigászi pénzt kap a Hertha, Dárdai világsztárokkal erősíthet

22 milliárd forintnyi euró áll a házhoz. Világbajnok és vb-ezüstérmes is van a magyar Bundesliga-edző legfőbb kiszemeltjei között.
  • Szerző: Ripost

Dárdai Pál tavasszal már másodszor mentette meg imádott Hertháját a kieséstől. A berlini klub meg is hosszabbította a szerződését a német Bundesliga-csapat vezetőedzőjeként. Sajtóhírek szerint az volt a magyar tréner kérése, hogy az utóbbi két évben nagybevásárlást tartó klub tanuljon a szörnyű szezonból: kevesebb, de átgondoltabb új igazolást hajtson végre nyáron. Egy biztos, az anyagiakon nem fog múlni!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dárdai főleg rutinos vezéregyéniségeket akar szerződtetni

Dárdai főleg rutinos vezéregyéniségeket akar szerződtetni
Fotó: AFP

Az Eb-meccseken a nyaralása alatt is erősítésre vadászó Dárdai elképzelése világos. Elsősorban a rutinos, sok nagy csatát megélt vezéregyéniségeket (a pályán és az öltözőben is) hiányolta a piszok sok pénzből összevásárolt, mégis csődöt mondó Hertha-keretből. Pedig tavaly télen például az egész világon a legtöbb pénzből „erősítettek” a berliniek, akiket a befektető Lars Windhorst mielőbb Bundesliga-élcsapatnak és állandó BL-résztvevőnek akar látni. De a történtek után, Dárdai tanácsára talán végre nem egy csapásra, hanem fokozatos építkezéssel.

Az üzletember éppen mostanában utalja át a Herthába zúdított 374 millió eurójának utolsó részletét, 64 millió eurót (22,4 milliárd forint). Ebből bőven futja új játékosokra – de immár azokra, akiket Dárdai kiszemel. Az első fecske a Schalkétól érkező a 24 éves Suat Serdar volt, A Milant és a Barcelonát megjárt Kevin-Prince Boatenget pedig meg is vette a klub.

A 34 éves középpályást követheti két évvel fiatalabb féltestvére, a Bayern Münchentől tíz év után lelépő Jérome Boateng is. A világbajnok védő fizetése még keresztbe tehet a tervüknek, mindenesetre a Boateng-tesók régi vágya, hogy karrierjük végén együtt visszatérjenek berlini nevelőegyesületükhoz.

Rajtuk kívül Hertha-kiszemelt Ivan Perisic is. A vb-ezüstérmes, 32 éves horvát balszélső az Internazionalétól mehet újra Németországba, ahol korábban már játszott a Dortmundban, a Wolfsburgban és legutóbb, tavaly a Bayernben is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?