KIAJOBB

Sztárigazolásra készül Dárdai, a magyar-portugál meccsen is kiszemeltre vadászott

Már a 2016-os Európa-bajnokságon is bejött ez a módszer a Hertha magyar vezetőedzőjének. Most több pénzt költhetnek erősítésre a berliniek.
  • Szerző: Ripost

Dárdai Pál a feleségével, Mónikával és két fiukkal, Bencével és Mártonnal együtt, a Puskás Arénában nézte a keddi Magyarország-Portugália (0-3) Eb-meccset (a legidősebb fiú, Palkó a Mol Fehérvár profijaként „igazoltan hiányzott”).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Monika Dardai (@monikadardai) által megosztott bejegyzés

A Balatonnál nyaraló Hertha-edző nem csak a mieinknek szurkolt, hiszen ilyenkor is dolgozik: erősítésre vadászik a kontinenstornán.

„Minden meccsen ott vagyok, amire kapok jegyet. Az előző Eb-n Dudára figyeltem föl, utána jött a Herthához. Meglátjuk, most is felfedezek-e egy izgalmas játékost”

- mondta Dárdai Pál a Bildnek.

Nyaralás közben is kihasználja a lehetőségeket, ha meccsekre mehet

Nyaralás közben is kihasználja a lehetőségeket, ha meccsekre mehet
Fotó: AFP

A szlovák Ondrej Dudára célzott, akit a 2016-os franciaországi Eb-n az M4 Sport szakkommentátoraként szúrt ki magának a németek elleni nyolcaddöntőben. Szerződtette is a Hertha, és a tehetséges játékmester három évig szolgált Dárdai csapatában.

A magyar edző korábban az U21-es Európa-bajnokság végjátékát is a helyszínen (a székesfehérvári Mol Aréna Sóstóban) figyelte, hasonló okból.

„Az ilyen tornákon a sztárokat és a legfényesebb gyémántokat minden játékosmegfigyelő és edző ismeri, így kell némi szerencse és megérzés is. Ezt nehéz elmagyarázni. Látsz valakit játszani és rögtön tudod, hogy ő illik a csapatodba, ő az”

- magyarázta Dárdai, aki óva inti klubvezetőit az újabb nagybevásárlástól.

Az állandóságot szem előtt tartva, csak kevés változtatásra készül a Bundesligában nagy nehezen benntartott Herthánál. Ugyanakkor most a klubra euró-százmilliókat költő befektetőnek hála, sokkal több pénz álla rendelkezésére, mint öt évvel ezelőtt. A befektető, Lars Windhorst még júniusban átutal újabb 85,5 millió eurót (30 milliárd forint) a részvényekért cserébe – vagyis míg a klubok többsége a világjárvány következményeit nyögi, addig a Herthánál bátran tervezhetnek (8 millió euróért már szerződtették is Suat Serdart a Schalkétól).

Dárdai sztárigazolásokra készülhet?

Régi csapattársából lett új főnöke, Fredi Bobic a tervezett erősítésekkel kapcsolatban a sport1.de-nek elmondta:

„Természetesen igyekszünk megteremteni egy stabilabb szezon feltételeit a Herthánál. A keret megtervezése nagyon fontos lesz egy nehéz átigazolási időszakban, amikor sok klub gazdasági nehézségekkel küzd a koronavírus-járvány miatt. Talán lesz egy-két meglepetés is abban az értelemben, hogy nagynevű játékosokat hozunk, akik jót tesznek az öltözőnknek”

- mondta az újonnan kinevezett klubvezető.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?