OLDALVONAL

„Ennyi volt az én időm” – az egész ország megkönnyezte Cseh László búcsúját

A búcsúzó sportoló óriásit úszott pályafutása legutolsó futamán.
  • Szerző: sk

Cseh László miatt kelt fel ma hajnalban a fél ország. Minden idők egyik legjobb magyar úszója a tokiói olimpia 200 méteres vegyes-döntőjében zárta le pályafutását. 35 évesen a legfontosabb célja az volt, hogy a fináléban úszhasson, ez össze is jött neki. 100 méternél még a második volt, végül hetedik lett egy olyan mezőnyben, ahol rajta kívül a legidősebb versenyző is 10 évvel fiatalabb volt nála.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cseh László a hetedik lett (Fotó: MTI)

Cseh László tudta, érzelmes pillanatok várnak rá:

“Határeset, de jó lesz. Ennyi volt az én időm, ennyi volt az én úszásom” – kezdte az M4 Sport kamerája előtt Laci. “Már reggel elérzékenyültem, amikor a búcsúra gondoltam. Sok ember munkája volt, hogy összerakjanak erre az olimpiára, hatalmas munka volt benne. Azt hiszem az évek során fejlődött a személyiségem, régen egy ilyen úszás után szóba sem álltam volna senkivel, magamban dühöngtem volna. Kezdem kicsit megérteni és elfogadni, hogy mennyit jelentek a szurkolóknak.”

Cseh egyelőre azt tervezi, hazamegy, kitakarítja a garázst, elvégzi a teendőket a kertben. Leül a feleségével, Diánával és megbeszéli, hogyan tovább. Azt nem gondolja, hogy edzőként dolgozna.

“Meg kell néznem, milyen az úszásmentes élet” – mondta Cseh, akit egy sportmagazin a világ legjobb olimpiai bajnoki címet sosem szerző úszójának választott.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?