KIAJOBB

Cseh Laci elárulta, mihez kezd az utolsó versenye után

Legendás úszónk kisebb sérüléssel bajlódva is széppé tette a búcsúját a versenyzéstől és az olimpiáktól. Napról napra tologatja a tennivalóit, amik otthon várnak rá.
  • Szerző: Ripost

Újabb nappal meghosszabbította párját ritkító karrierjét Cseh László, aki a tokiói olimpia után visszavonul. A 35 éves, ötödik olimpiáján szereplő magyar úszóklasszisnak azonban addig még hátra van a 200 méteres vegyesúszás döntője (pénteken hajnalban 4.16-tól), ahová a nyolcadik legjobb idővel jutott be.

Még egy rajtja hátra van Cseh Lászlónak

Még egy rajtja hátra van Cseh Lászlónak
Fotó: MTI

„Hát akkor még egy plusznap… Nagyon örülök, végül is ezt akartam elérni, ha már itt vagyok, legyen meg a döntő. Teljesen felszabadultnak érzem magam, semmi nem nyomaszt, régen, ha így nyolcadikként megyek be a döntőbe, már legyintettem volna, hogy kész, nem tudok úszni, mehetek haza. Most egy pillanatig nincs bennem ilyen, élvezem minden percét az úszásnak, az első két hossz ma is jó volt, a mellúszással még mindig háborúzom kicsit, de azért nem panaszkodhatok. Holnap döntő, én garantáltan nem fogok izgulni egy percig sem, meglátjuk, a többi srác mennyire lesz képes kezelni a helyzetet, én azt mondom, bármi lehet”

- nyilatkozta Cseh Laci, akinek a világraszóló bravúrja értékét növeli, hogy kisebb sérüléssel is megküzdött.

Az úszószövetség beszámolója szerint „egy kisebb sérülés miatt a mell-lábtempója eddig nem volt az igazi”. Mégis összejött neki az áhított döntős búcsú az ötkarikás játékoktól.

A finálé tehát még előtte áll, de hogy mit csinál utána, a hazatérését követően?

„Rengeteg dolgom van… Például? Rendbe kell tenni a garázst végre, tízéves a ház, vár egy csomó felújítás. Meg persze el kell menni nyaralni is. Szóval holnap lesz az utolsó, aztán elköszönök”

– sorolta Cseh László a tennivalóit, amik otthon várnak rá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?