OLDALVONAL

BL-bumm Budapesten: itt játszhat a Lipcse, a Liverpool, az Atlético és a Chelsea is

Világsztárok kavalkádja, valóságos BL-bumm a Puskás Arénában? Gulácsiék szinte biztosan itt fogadják a 'Poolt, de az Atleti is itt játszana Lőwék ellen.
  • Szerző: vav

Heteken belül két rangadót is a budapesti Puskás Arénában rendezhetnek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntői közül. Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik német csapata, az RB Leipzig a koronavírus-helyzet miatt minden jel szerint nemzeti stadionunkban fogadja a 2019-es győztes Liverpoolt. A legújabb sajtóhírek pedig arról szólnak, hogy a pályaedzőként Lőw Zsoltot is foglalkoztató Chelsea nálunk játszhat az Atlético Madrid ellen. Február második felére várható a BL-bumm Budapesten: előbbi meccset 16-án, utóbbit egy héttel később rendeznék – persze mindkettőt zárt kapuk mögött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

BL-bumm a Puskásban? Újabb nagy meccsek helyszíne lehet a csodás aréna

BL-bumm a Puskásban? Újabb nagy meccsek helyszíne lehet a csodás aréna
Fotó: Facebook

Az angol sztárcsapatok a német- és spanyolországi beutazási tilalom alól sem kapnak felmentést. Pedig – ahogy a liverpooli vezetőedző, Jürgen Klopp is hangsúlyozta – ők hónapok óta „buborékban” élnek, semmilyen fertőzésveszélyt nem jelentenek.

A Puskás Aréna azért kerülhet szóba semleges helyszínként, mert ősszel már gond nélkül megrendezték itt a Bayern München–Sevilla Szuperkupa-mérkőzést. Az Atlético-Chelsea esetében spanyol újságíró értesülésére hivatkozik a nagy hírről beszámoló Nemzeti Sport: „Antonio Ruiz egy sportműsorban elmondta, (...) a Monacói Hercegséggel és Magyarországgal kezdődtek egyeztetések, tehát a II. Lajos Stadion vagy a Puskás Aréna jöhet szóba póthelyszínként”.

Ami a már napok óta lebegtetett budapesti Lipcse-Liverpool nyolcaddöntőt illeti, a Puskás Aréna eddig csak egy lehetséges helyszín volt a sok közül (szó volt még Salzburgról, Krakkóról, Gdanskról, sőt Szentpétervárról is). A tavalyi BL-döntős csapat híreivel foglalkozó RBlive legújabb híre szerint viszont már egyértelműen a magyar főváros tűnik a befutónak.

„Jelenleg minden a Puskás Ferencről elnevezett stadion mellett szól”

- írják.

A lipcsei vezetőknek hétfőig kell megoldással szolgálniuk az európai szövetség (UEFA) felé, máskülönben a meccset a Liverpool javára írják 3-0-s gólkülönbséggel. Till Müller sajtófőnök szerint a német klub minden lehetőséget vizsgál és több vonalon is elindult, de amíg nincs végleges döntés, nem szolgálnak átmeneti „vízállásjelentéssel”.

Gulácsiék szombaton 15.30-tól a sereghajtó Schalke vendégei lesznek a Bundesliga 20. fordulójában. Addig mindenki arra a feladatra koncentrál, várhatóan utána jelentik be, mikor és hol játsszák a Liverpool elleni BL-rangadót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?