OLDALVONAL

Babos Timi karácsony után elhagyja az országot

A furcsa, járvány miatt zaklatott évet is sikerekkel zárta le a teniszezőnő.
  • Szerző: SK

Versenyek nélkül sem unatkozik Babos Tímea. A teniszezőnő nemrég ért haza ázsiai edzőtáborából, de a családi ünneplés mellett sem áll le a munkával. Csak egy nappal tölt többet itthon karácsonykor, mint máskor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Minden évben december 25-én, vagy legkésőbb 26-án elutaztam. Idén ez most 27-re csúszott és Kína helyett Dubai lesz a cél. Karácsony előtt hagyományosan az alapozó edzéseim végzem, ez idén sem volt másként” – mesélte a nak Timi, aki a sikerei ellenére sem lehetett elégedett a 2020-as esztendővel.

Fotó: Instagram

„Nehéz év volt. Rengetegen veszítették el a munkájukat, családok, vállalkozások mentek tönkre, emberek megélhetése került veszélybe, így én szerencsésnek érzem magam, hogy egyáltalán versenyezhettem és azt csinálhattam, amit szeretek. Párosban egyébként majdnem tökéletesre sikeredett az év, egyszer veszítettünk, nyertünk két Grand Slamet, így nem lehet okom panaszra.”

Babos nem tartja valószínűnek, hogy hosszútávon a szabályok betartva, nézők nélkül is versenyezzenek. Mint mondja, az adrenalin élteti őket, az pedig üres lelátók előtt nem működik.

„Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a versenyeknek sem kifizetődő, ha nincs néző, nincs vásárlóerő, így ezt az állapotot hosszú távon nem lehet fenntartani” – véli Babos, aki a helyzet ellenére is pontos tervekkel rendelkezik 2021-re.

Fotó: Northfoto

Jelenleg az a biztos, hogy nyitásként Dubajban versenyez még, majd jön a kötelező, kéthetes karantén Melbourneben, végül a pár héttel később kezdődő Australian Open. Utána nagy kérdés, hogy mely európai országokban tudnak fedettpályás viadalokat rendezni.

És ezeket olvastad már?