OLDALVONAL

„A mai napig bánt” – őszintén vallott érzéseiről Marco Rossi

Válogatottunk olasz kapitánya elmondta, ezt kell tenni, ha nagyobb nevek ellen játszunk.
  • Szerző: SK

Anglia után Lengyelországban is sikert ért el világbajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink a sorozat utolsó fordulójában 2-1-re nyertek Varsóban, így emelt fővel zárták a küzdelmeket. Marco Rossi szövetségi kapitány ki is emelte, hogyan kell teljesíteni a nagy nevek ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kapitány szerint a megfelelő motiváció a kulcs, Szalai Ádám csatár ugyanakkor figyelmeztetett, még mindig nem dőlhetünk hátra.

„Látszik, hogy milyen lehetőségek vannak bennünk, ha összeszedettek vagyunk. Ennek ellenére még mindig kevesen vagyunk, remélem, ez a jövőben változni fog. Fiatalokra, tehetségekre van szükségünk, olyanokra, akik ráncigálják le rólam a mezt. Egyelőre még kevés ilyen van a keretben. Ezzel a hozzáállással ki lehet egyenlíteni a különbségeket, ezt az Eb-n és az angolok ellen is bizonyítottuk” – véli a Mainz csatára.

A mieink nyolc meccsen 17 pontot szereztek, de így is csak a negyedik helyen végeztek a csoportban. Az igazán fájó, hogy Albánia ellen kétszer is vereséget szenvedtünk.

Az utóbbi két meccs Marco Rossit is megviselte:

„Nem gondoltam volna a selejtezők előtt, hogy Varsóban győzni tudunk. Viszont abban reménykedtem, hogy Albánia ellen három vagy négy pontot összeszedünk. Erős csapat az albán, hiszen jó bajnokságokban játszanak a játékosai. De nem gondoltam volna, hogy kikapunk tőlük. Ez a blama a mai napig bánt, lelkiismeret-furdalást jelent a számomra. És emiatt nem lehetünk teljesen elégedettek a selejtezősorozatban nyújtott teljesítményünkkel.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?