TÜZELŐÁLLÁS

Nem merik eltiltani a doppingoló kínait

Szun Jang úszónak a napokban volt a meghallgatása a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon.
  • Szerző: Ripost

Egyre jobban összefog az úszótársadalom a kínaiak háromszoros olimpiai bajnoka, Szun Jang ellen. Az ázsiai ország sztárjának a napokban volt a meghallgatása a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) – írja a Bors.

Szun Jang Fotó: AFP

Szun Jang emberei tavaly kalapáccsal verték szét a levett vér- és vizeletmintákat, tettüket azzal indokolták, hogy szabálytalanul ellenőrizték a gyorsúszót. A nemzetközi szövetség elfogadta az érvelést, és végül csak megrovásban részesítette a 27 éves úszót, de a WADA nem hagyta annyiban a dolgot és a CAS-hoz fordult.

A sportág legjobbjai szerint Szun Jang nem tisztán sportol, ezért súlyos büntetést kell kapnia. Kozma Dominik szerint azonban könnyen lehet, hogy nem merik eltiltani a kínait.

„Biztos, hogy nem tiszta, hiszen korábban is doppingolt. Ha nem tiltják el örökre, az a doppingellenőrzés megcsúfolása. Ezzel azt üzenik, egyesek bármit megtehetnek. Ha egy magyar versenyző bukna meg, vele példát statuálnának, de mivel gazdasági nagyhatalomból, Kínából származik, nem merik bántani.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?