SPORT

„Nem lehetett ellene védekezni” – megható szavakkal emlékezett meg Benedek Tiborról a vízilabdaedző

Szakmailag nem ismert nála jobb embert. Ratko Rudić csak egyetlen dolgot sajnált vele kapcsolatban.
  • Szerző: Ripost

Ratko Rudic olimpiai ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, emellett Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes horvát vízilabdázó, jelenleg a Pro Recco edzője tisztán emlékszik Benedek Tiborral első találkozásukra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Végigkövettem Benedek pályafutását, és még arról is vannak emlékeim, amikor először találkoztam vele. Budapesten történt, ahová gyakran jártunk a jugoszláv válogatottakkal. Emlékszem, hogy amikor véget ért a közös edzés, ő és Varga Zsolt visszaugrott a medencébe, és órákon át gyakorolták a cseleket és a lövéseket. Csak 14 vagy 15 éves volt, de már akkor kitűnt az elszántsága, a vágya, hogy nagy játékos legyen” – idézte Ratko szavait a Bors.

Az edző arról is beszámolt, mennyi fejfájást okozott neki Tibor különleges és mindig működő trükkje. A cselt hiába ismerték, sosem találtak rá ellenszert. Rudic azt is hozzátette mindig dinamikus, erős és megállíthatatlan játékosként ismerte meg a fiatalon elhunyt vízilabdázót. Technikai tudása igazi profivá tette, aki képes volt egyszerre kihasználni testi erejét és gyorsaságát .

„Tipikus trükkje volt, hogy befelé úszott, majd hirtelen kihúzódott a szélre, várta a labdát, és amikor megkapta, kíméletlenül a kapuba vágta. Tudtuk, hogy ez fogja csinálni, felkészítettük a védőket ellene, mégis mindig gólt lőtt. Nem lehetett ellene védekezni, ez volt az egyik nagysága”– mondta Ratko Rudic, aki csupán egyetlen dolgot sajnált mindig is az olimpiai bajnokkal kapcsolatban.

„A lelkiereje és a győzni vágyása minden játékos fölé emelte. Sok jó pólóst láttam, kiválókat, de pszichikailag Benedek volt a legnagyobb. Nem volt lehetőségem arra, hogy edzője lehessek, pedig nagyon szerettem volna” – árulta el a horvát szakember.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?