Létrehozva: 2020.05.06.

Nadal akadémiáján rekedt karanténban a 13 éves magyar kislány

Horváth Petra ősz óta tanul Rafael Nadal mallorcai teniszakadémiáján. A koronavírus miatt márciusban nagyot fordult vele a világ.

Március közepe óta ki sem mozdul Rafael Nadal teniszakadémiájáról Horváth Petra. A 13 éves magyar lány a világhírű spanyol sportoló intézményében tanul Mallorca szigetén, ahol kőkemény szabályokat hoztak a koronavírus miatt.

Spanyolország ugyanis a járvány szempontjából az egyik leginkább veszélyes ország Európában, s ez alól a sziget sem kivétel. „Május elejéig kijárási tilalom volt érvényben. Nem korlátozás, hanem tilalom. Minden bezárt, csak az élelmiszer boltok vannak nyitva. Március közepén el kellett dönteni, hogy kint vagy bent. Aki ugyanis nem kollégista, hanem „bejárós”, annak el kellett dönteni, hogy beköltözik-e az Akadémiára, amelyet teljesen elzártak a külvilágtól” – mondta lapunknak Petra, aki 80-90 gyerekkel együtt bent maradt a lezárt akadémián. Velük vannak az edzők, s tanárok a pszichológusok és a kisegítő személyzet is.

A létesítményt egy pillanatra sem hagyhatják el. „Senkinek nem egyszerű. Fél 9-kor kezdődik az oktatás, zoom-on keresztül mindenki bejelentkezik, van aki Ausztráliából, van aki Amerikából, van aki Törökországból, de a legtöbben az akadémiáról. Ugyanúgy zajlanak az órák, mint a karantén előtt, 1-kor végzünk és megyünk ebédelni, majd kezdődik a kondi és a tenisz estig. Minden pályán két játékos van, az edző a pályák között, a takarítók folyamatosan fertőtlenítenek.” A névadó mindeközben szülőfalujából, Porto Cristóból figyeli az eseményeket, és online jelentkezik be a tanítványokhoz.

 

„Szinte minden héten kapunk üzenetet Rafától, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a munkánkat. Múlt héten zoom-on lehetett vele beszélhetni, amelyre mindenki nagyon készült kérdésekkel. Mivel azonban Rafa egy kérdésre 20 perces választ ad, ezért sok kérdés nem hangzott el.”

Petra elmesélte, hogy több olasz iskolástársa is aggódik a hozzátartozói miatt, illetve a napokban koronavírusban elhunyt egyik osztálytársának az anyukája. A gyerekek ekkor fogták fel igazán, milyen veszélyes a járvány. „Mindenki sírt, próbálunk neki segíteni, elterelni a figyelmet, de erről nem igazan lehet. Ez volt az első eset, hogy közelről érintett minket a koronavírus. Remélem több ilyen nem lesz.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elon Musk döbbenetes jóslata az amerikai elnökválasztásról mindenkit sokkolt

borsonline.hu

Mi történt? Balázs Andrea nem jelent meg a Nemzeti Színházban

vg.hu

Magyar autópályák: csak most terjed el az a szokás, amit a KRESZ is előír, de Nyugat-Európában már több évtizede működik

mindmegette.hu

7 isteni finom sós palacsinta, amit imádni fog a család

vg.hu

Arany: egyszer az életben adódik olyan lehetőség, amit az iráni támadás hozhat

origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Ez a hét nagyon nagy lehetőségeket rejt

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Hosszú Katinkának már a kislánya is szurkolt az uszodában

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó

SPORT

Most érkezett: életét veszítette a világ egyik legjobb extrémsportolója