TÜZELŐÁLLÁS

Mészöly Kálmánnak még mindig a magyar futball az igazi

Az európai topligák helyett inkább a magyar NB I rangadóit nézte az utóbbi hetekben Mészöly Kálmán.
  • Szerző: Ripost

Remekül érzi magát Mészöly Kálmán, aki két éve súlyos betegségekkel küzdött. A magyar labdarúgó-válogatott egykori legendás szövetségi kapitányának a szívével és a vérnyomásával akadt probléma. Fia, Mészöly Géza a nak elmondta, 78 éves édesapja leginkább meccseket nézett a járvány miatti bezártság idején.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mészöly Kálmán
Fotó: MTI

„Nagyon jól érzi magát, szerencsére az elmúlt hónapokban, a koronavírus-járvány alatt sem romlott az állapota – mondta édesapjáról Mészöly Géza. - Sűrűn látogatom őt, természetesen sokszor beszélgetünk a futballról. Azt mondja, számára a magyar bajnokság sokkal izgalmasabbnak tűnt az újrakezdés óta. Inkább azt nézte az európai topligák helyett. Habár a nézőket hiányolta, de úgy vélte, színvonalasabb volt a játék az NB I hajrájában. Kiélezett harcot vívtak a csapatok a bronzéremért, és a kiesés elkerülésért, a Fradi pedig megérdemelte a bajnoki címet. Én is egyetértek vele, lehet szidni a magyar focit, természetesen van hova fejlődni, de ez minőségi végjáték volt az NB I-ben. Ez annak is köszönhető, hogy a legtöbb csapat végre jó minőségű stadionokban játszhat.”

Az 1980 decemberi Labdarúgás címlapja. Balról Mészöly Kálmán, Törőcsik András, Mészáros Ferenc és Nyilasi Tibor Fotó: Labdarúgás

Mészöly Kálmánnak nagy meglepetést okoztak egy 40 évvel ezelőtti fotóval, amelyen egykori kedvenceivel látható.

„Egyik Mészöly-focisulis gyermekünk édesapjától megkaptam a Labdarúgás havilap 1980-as decemberi példányát, amelynek címlapján apu mellett a magyar válogatott akkori sztárjai, Törőcsik András, Mészáros Ferenc és Nyilasi Tibor láthatóak. Negyven éves kép, és megkértek, írassam alá apuval a fotót. Mint kiderült, óriási örömet okoztak neki ezzel, mert ez a lap hiányzott az otthoni gyűjteményből, úgyhogy lefénymásoltam. A kép láttán feltörtek apuból az emlékek, azonnal mesélni kezdett, mert 1980-ban kezdődött a szövetségi kapitányai karrierje, ráadásul Törő, Tibi és Mészáros Bubu voltak a kedvencei. Ekkor kezdődött az a sorozat, amelynek végén együtt jutottak ki az 1982-es spanyolországi világbajnokságra.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?