TÜZELŐÁLLÁS

Mészöly Kálmán: ez olyan, mint a háború

Gyötrelmes korszakot idéz fel Mészöly Kálmánban a koronavírus-járvány.

Mészöly Kálmán két éve komoly betegségekkel küzdött. A korábbi 61-szeres válogatott labdarúgónak a szívével és a vérnyomásával is volt probléma, de szerencsére javult az állapota. Az egykori szövetségi kapitány az otthonában gyógyul, és fia, Mészöly Géza a nak elmondta, most, a koronavírus-járvány közepén, édesapja pláne nem mehet sehova.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mészöly Kálmán

Mészöly Kálmán

„Habár a Mészöly focisuli tízéves szülinapi partiját február végén tartottuk, biztonsági okokból, már azon sem vett részt apu – mesélte Mészöly Géza. – Utólag azt mondom, jól tettük, hogy így döntöttünk. Két hónapja folyamatosan otthon van, nagyon figyelünk rá. Nem annyira változatos az élete, de el kell fogadnia.”

Mészöly Géza elárulta, édesapja a napokban a II. világháborúban átélt traumákról mesélt neki. A koronavírus-járvány azt az időszakot idézi fel a Vasas korábbi legendás futballistájában.

„Apu megijedt, régi, háborús traumákat idéz számára a jelenlegi helyzet. A kijárási tilalomra emlékezteti, amit a II. világháborúban gyerekként átélt. Egyrészt nagyon aggódik, másrészt viszont bízik benne, hogy jön a nyár, és addigra elmúlik ez a helyzet.”

Mészöly Kálmán otthon sétálgat, és ha az időjárás engedi, a teraszon üldögél. Fia bevallotta, továbbra is nehéz őt rávenni a mozgásra.

„Próbáljuk rávenni a tornára, mozgásra. Néha ugyan tekeri a szobabiciklit, de nehéz ügy. Telefonon tartja a kapcsolatot az orvosával, szerencsére most nem kell kontrollra járnia.”

Mészöly Kálmán illusztris társaságba kerülhet

Székely Éva halálával tizenegy tagúra fogyatkozott a nemzet sportolóinak száma. A jelölőszervezet és a cím birtokosai hamarosan javaslatot tehetnek az új tag személyére. Mészöly Géza elárulta, édesapja neve is felmerült.

„Apu nagyon örült a hírnek, hogy a Nemzet Sportolója cím kapcsán rá is szavazhatnak – mondta Géza a nak. – Jó érzéssel tölti el, hogy ilyen sokan szeretik, és még mindig ennyien gondolnak rá. Feldobta a napjait a hír.”

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?