TÜZELŐÁLLÁS

Messi apja elszólta magát, két csapattal tárgyal fia jövőjéről

Még mindig Lionel Messi átigazolása a téma, továbbra sem dőlt el a jövője. A Barcelona szeretné őt a csapatnál tartani, de egy másik klub is vinné a világsztárt.
  • Szerző: Ripost

Lionel Messi édesapja, Jorge Messi lemondta a találkozót a Paris Saint-Germain vezetőivel, miután Joan Laportát választották meg a Barcelona labdarúgócsapatának elnökének – írja a rendre jól értesült Cadena Ser. A Barca hatszoros aranylabdás focistájának nyáron lejár a szerződése, és eddig arról lehetett olvasni, hogy távozni akar. Folyamatosan Messi átigazolása a téma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi sorsa nyáron dől el

Lionel Messi sorsa nyáron dől el
Fotó: AFP

Jorge Messi a fia ügynökeként is tevékenykedik, és a párizsi részletekről tárgyalt volna a franciákkal. Azonban vasárnap Joan Laporta nyerte a barcelonai elnökválasztást, és Jorge Messi megígérte, hogy meghallgatja a Barca ajánlatát. A lap hozzáteszi, Laporta megválasztása előtt semmi esély nem volt arra, hogy Messi a klubnál maradjon.

Messi apja elárulta, bárhova is írjon alá a fia ezen a nyáron, biztosan csak két évre szerződik, és aztán Miamiban fejezné be a karrierjét. Úgy fest tehát, jelenleg két csapattal, a PSG-vel és a Barcával áll kapcsolatban.

Laporta a sikeres elnökválasztás után elmondta, már beszélt Messivel.

„Messi gratulált nekem a győzelemhez. Nagyon beszédes azt látni, hogy a világ legjobb futballistája eljön és leadja a szavazatát. Ez egyértelműen jelzi, amit rendszeresen hangsúlyozunk, hogy Leo szereti a Barcát.”

Laporta 2003 és 2010 között már irányította az FC Barcelonát, és ezen a nyáron valóban az lesz az egyik legfőbb feladata, hogy maradásra bírja az argentin sztárt.

„Végül sikerül-e maradásra bírni Messit? Ez rajta is múlik, de a klub anyagi lehetőségein belül a magam részéről mindent meg fogok tenni. Neki nem a pénz számít, szeretne versenyképes csapatban játszani.”

Érdekesség, legutóbb 2005 februárjában fordult elő a Bajnokok Ligájában, hogy sem Lionel Messi, sem pedig Cristiano Ronaldo nem lesz ott a legjobb nyolc között. A Barcelonát a PSG búcsúztatta, míg a Juventus a Portóval szemben maradt alul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?