KIAJOBB

Lionel Messi marad Barcelonában, fontos döntés született

Az új elnök már zaklatja az argentin sztár családját.
  • Szerző: sk

Ha az új elnök állja a szavát, akkor Lionel Messi marad a Barcelona focicsapatánál. A várakozásoknak megfelelően a katalán klub korábbi főnöke, Joan Laporta nyerte meg a klub elnökválasztását. Ő pedig nem mással kampányolt, mint hogy a városban tartja az argentin legendát.

Laportának az egész kampánya arra épült, hogy meggyőzze az elvágyódó csatárt, akinek nyáron jár le a szerződése.

„Ha megválasztanak, az első dolgom lesz, hogy felhívom a Messi családot és megkezdem az egyeztetést az új szerződéséről” – ígérte Laporta, aki 2003 és 2010 között irányította már a klubot.

Lionel Messi

Messi Laporta idején mutatkozott be a felnőttcsapatban
Fotó: AFP

Ha Lionel Messi marad, akkor több hónapos kálvária ér véget a katalán klubnál. Az argentin már tavaly nyáron is távozott volna, de akkor elképesztő magas volt a kivásárlási ára. Elsősorban arab érdekeltségű klubok vinnék őt, hallani lehet a Manchester City és a Paris Saint-Germain érdeklődéséről, állítólag Párizsban már lakást is nézett a család. Laporta ugyanakkor biztos a dolgában, szerinte Messi biztosan meggondolja magát.

Joan Laporta a szavazatok 54.28 százalékát (30 184 darab szavazat) szerezte meg, a második helyen a 29.99 százalékot (16 679 darab szavazat) begyűjtő Víctor Font végzett, míg harmadikként az 8.58 százalékot (4769 darab szavazat) elérő Toni Freixa futott be. A három jelölt csatáját sportszerű küzdelem jellemezte, a két vesztes öleléssel gratulált a győztesnek.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?