OLDALVONAL

Megváltozott az élete, sokkal több ideje jut erre Hosszú Katinkának

Miután az úszó Európa-bajnokságot és az ötkarikás játékokat elhalasztották, így Hosszú Katinka idei programja is felborult. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő ezt az időszakot kihasználja a pihenésre.
  • Szerző: ST

A koronavírus-járvány alaposan átírta a sportolók, köztük az úszók a naptárját. Hosszú Katinka korábban hajnalban kelt, hogy az uszodában kezdje a napot. Az utóbbi hetekben viszont már elengedte a korán kelést, újra megtanult aludni – árulta el a Scitec Insitute online sajtótájékoztatóján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka
Fotó: MTI

„A regenerálódást, az alvást lógtam el gyakran, hogy minden beleférjen a napba. Ötkor keltem általában, most pedig nyolckor, fél kilenckor, nyugisabb az életem, kezd beállni egy másik rutinom” – mondta el a klasszis úszónő, aki rájött, hogy egy picivel többet kell pihennie.

Az utóbbi évek kimerítő versenyszezonjai után pedig jó hatással lehet a sportolónő teljesítményre, hogy egy kicsit ki tudja fújni magát. Elmondása szerint a következő egy év több pluszt fog jelenteni, mint amennyi negatívumot okoz az, hogy egy esztendővel idősebb lesz az olimpián.

„Mindig próbálok tanulni a helyzetekből, egy kicsit úgy érzem, hogy túltoltam az elmúlt időszakot, talán nekem szerencsés is volt, hogy minden leállt” – nyilatkozta Katinka.

Hosszú Katinkának már hiányzik a versenyzés
Fotó: Instagram

Az alvási szokások mellett az Iron Lady étkezése is megváltozott, sokkal kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget eszik azóta, amióta nem jár minden nap a boltba, de ennek ellenére odafigyel az étrendjére.

A kilencszeres világbajnok úszónak nehézséget okoz, hogy nem tudja mikor lesz a következő versenye, így a felkészülést is nehéz összeállítania.

„Próbálom megtanulni milyen is pontos terv nélkül élni, ami nagyon nehéz”
– írta a napokban a közösségi oldalán, de úgy számol, hogy az augusztusra halasztott budapesti úszó Eb-t megrendezik.

Trying to learn to be without an exact plan is just crazy hard... Próbálom megtanulni milyen is pontos terv nélkül élni, ami nagyon nehéz...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?