OLDALVONAL

Megváltozott az élete, sokkal több ideje jut erre Hosszú Katinkának

Miután az úszó Európa-bajnokságot és az ötkarikás játékokat elhalasztották, így Hosszú Katinka idei programja is felborult. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő ezt az időszakot kihasználja a pihenésre.
  • Szerző: ST

A koronavírus-járvány alaposan átírta a sportolók, köztük az úszók a naptárját. Hosszú Katinka korábban hajnalban kelt, hogy az uszodában kezdje a napot. Az utóbbi hetekben viszont már elengedte a korán kelést, újra megtanult aludni – árulta el a Scitec Insitute online sajtótájékoztatóján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka
Fotó: MTI

„A regenerálódást, az alvást lógtam el gyakran, hogy minden beleférjen a napba. Ötkor keltem általában, most pedig nyolckor, fél kilenckor, nyugisabb az életem, kezd beállni egy másik rutinom” – mondta el a klasszis úszónő, aki rájött, hogy egy picivel többet kell pihennie.

Az utóbbi évek kimerítő versenyszezonjai után pedig jó hatással lehet a sportolónő teljesítményre, hogy egy kicsit ki tudja fújni magát. Elmondása szerint a következő egy év több pluszt fog jelenteni, mint amennyi negatívumot okoz az, hogy egy esztendővel idősebb lesz az olimpián.

„Mindig próbálok tanulni a helyzetekből, egy kicsit úgy érzem, hogy túltoltam az elmúlt időszakot, talán nekem szerencsés is volt, hogy minden leállt” – nyilatkozta Katinka.

Hosszú Katinkának már hiányzik a versenyzés
Fotó: Instagram

Az alvási szokások mellett az Iron Lady étkezése is megváltozott, sokkal kevesebb friss gyümölcsöt és zöldséget eszik azóta, amióta nem jár minden nap a boltba, de ennek ellenére odafigyel az étrendjére.

A kilencszeres világbajnok úszónak nehézséget okoz, hogy nem tudja mikor lesz a következő versenye, így a felkészülést is nehéz összeállítania.

„Próbálom megtanulni milyen is pontos terv nélkül élni, ami nagyon nehéz”
– írta a napokban a közösségi oldalán, de úgy számol, hogy az augusztusra halasztott budapesti úszó Eb-t megrendezik.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?