OLDALVONAL

Másfél millióan kapcsoltak a magyar válogatott meccsére

Óriási nézettséget hozott a magyar labdarúgó-válogatott walesi mérkőzése.
  • Szerző: Ripost

A kedd esti, Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés során a tévében és az interneten több mint másfél millióan kapcsoltak az M4 Sport közvetítésére, a találkozót pedig átlagosan 724 ezren nézték.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: MTI

Ezzel a közszolgálati sportcsatorna egy héten belül másodszor volt piacvezető a nemzeti válogatott mérkőzése alatt. Pénteken a Puskás Aréna avatómérkőzését, az Uruguay elleni találkozót követték hasonlóan fokozott érdeklődéssel a nézők.

Az M4 Sport 18,2 százalékos közönségarányt ért el a teljes népesség körében a cardiffi Eb-selejtező – amelyet a magyar válogatott 2-0-ra elveszített – közvetítése alatt, ezzel a műsor idején ismét piacvezető volt. A fiatal felnőttek (18-49 évesek) körében átlagon felüli volt az érdeklődés: minden ötödik néző Marco Rossi válogatottjának mérkőzését kísérte figyelemmel. A Nielsen számításai szerint a találkozó nézettsége 724 ezer fő lett, ami a legmagasabb a selejtezősorozatban.

Az M4 Sport élőben is nézhető a mediaklikk.hu-n, 64 848 fő ezen a platformon követte a találkozót, a megtekintések száma pedig 144 823 volt, magasabb, mint az Uruguay elleni találkozó esetében.

A magyar válogatottnak nem sikerült egyenes ágon kijutnia a – részben budapesti rendezésű – jövő évi kontinensviadalra, de a tavaszi pótkvalifikációban még lesz lehetősége kiharcolni a részvételt. Ehhez két ellenfelet kell legyőznie: a péntek délben kezdődő sorsolást, valamint a válogatott március 26-ai, idegenbeli mérkőzését biztosan a közszolgálati sportcsatorna közvetíti.

És ezeket olvastad már?