TÜZELŐÁLLÁS

Te kire szavazol? Segíts Marco Rossinak a legfontosabb kérdésben!

Egy napja maradt arra Marco Rossinak, hogy fontos döntést hozzon meg a magyar Eb-keret kapcsán. Segíts a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának!
  • Szerző: Ripost

A magyar válogatott május 25-e óta a festői szépségű Saalfelden am Steinernen Meerben edzőtáborozik. Marco Rossi 29 labdarúgóval készül a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra, és a szövetségi kapitánynak június 1-én fontos döntést kell meghoznia a magyar Eb-keret kapcsán: három játékossal kell szűkítenie a csapatot!

Marco Rossi nehéz döntés előtt áll a magyar Eb-keret miatt

Marco Rossi nehéz döntés előtt áll a magyar Eb-keret miatt
Fotó: AFP

Az olasz szakembernek nem lesz könnyű dolga, hiszen az Eb-n csak 26 futballistával számolhat. Kik azok, akiknek „bérelt” helye van a válogatottban és biztos a kerettagságuk? Kik azok, akiktől elköszönhet a kapitány? A posztonként elemezte az esélyeket. A cikk végén Te is szavazhatsz!

Kapusok

Jelenleg négy kapus dolgozik a keretben, és két hálóőr szereplése biztosra vehető: Gulácsi Péter a válogatott első számú kapusa, Dibusz Dénes pedig évek óta a tartalékja, ők aligha maradnak ki. A harmadik pozícióért Bogdán Ádám és Tóth Balázs küzd. Utóbbi mellett az szól, hogy a Puskás Akadémia tagjaként az elmúlt szezonban – első számú kapusként – remek teljesítményt nyújtott. Eközben Bogdán csak áprilisban és májusban védett, viszont rendkívül rutinos, tíz évvel idősebb a felcsúti kollégájánál, és korábban számos nemzetközi tétmeccsen bizonyított.

Védők

Már csak kilenc hátvéd szerepel a keretben, hiszen Hangya Szilvesztertől bokasérülés miatt az ausztriai túra előtt elköszönt a kapitány. Ezért könnyen lehet, hogy Marco Rossi már nem szűkít a védelmen, és valamennyi bekket benevezi a keretbe. Botka, Fiola, Kecskés, Lang, Lovrencsics, Orbán és Szalai Attila helye betonbiztos. Ha Rossi mégis elköszönne valakitől, akkor talán a két újonc egyike, Bolla Bendegúz vagy Spandler Csaba lenne az „áldozata”.

Középpályások

A kilenc középpályás közül leginkább Szoboszlai Dominikre irányul a figyelem, hiszen az RB Leipzig játékosa 2021-ben még nem lépett pályára. Marco Rossi az ausztriai edzőtábor alapján dönt majd a sorsáról. A szerint a magyar labdarúgás történetének legdrágább játékosa aligha marad ki, viszont a fizikális állapota kérdőjeleket vethet fel. Jó eséllyel nem lesz 100 százalékos erőnlétben az Eb-n, ez pedig arra kényszerítheti Rossit, hogy a középpályások közül senkitől se búcsúzzon el az ausztriai edzőtábor után.

Támadók

A csatárok között találjuk a legtöbb kérdőjelet. A keret meglepetésembere a csatársorban szerepel, Hahn János élete szezonját futotta a Paksban, a legtöbb gólt szerezte az NB I-ben. A 26 éves csatár újonc, de Rossi elmondta, egy gólkirályt hiba lenne kihagyni a bő keretből, vagyis Hahn az edzőtáborban próbált végleg helyet követelni magának. Schön Szabolcs is újonc, neki is remek szezonja volt, míg Varga Roland az MTK-nál talált magára. Egyiküktől jó eséllyel elköszön Marco Rossi, míg Nikolics Nemanja, Szalai Ádám, Sallai Roland és Varga Kevin tagsága biztosra vehető.

Az Eb-re készülő bő magyar keret

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Bolla Bendegúz (Fehérvár), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (Fehérvár), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (FTC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Támadók: Hahn János (Paks), Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK)

Ki az, akitől biztosan elköszön Marco Rossi?

Bogdán Ádám
Tóth Balázs
Bolla Bendegúz
Spandler Csaba
Szoboszlai Dominik
Hahn János
Schön Szabolcs
Varga Roland

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?